YSK´NIN İPTAL KARARINA CHP´DEN PROTESTO

YSK´NIN İPTAL KARARINA CHP´DEN PROTESTO

CHP İL BAŞKANI ÖZER:?6 MAYIS´TA TÜRK DEMOKRASİSİ İDAM EDİLMİŞTİR?

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Yönetim Kurlu Üyeleri ve partililer, Yüksek Seçim Kurulu´nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve 23 Haziran´da yenilenmesi yönündeki kararını protesto ettiler.  İl Başkanı Özer yaptığı değerlendirmede ?6 Mayıs 2019´da YSK eliyle Türkiye demokrasisi, millet iradesi idam edilmek istenmiştir. YSK´nın bu kararı garabet bir karardır. Söz konusu kararın akılla, hukukla, vicdanla açıklanacak hiçbir tarafı yoktur? ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Yönetim Kurlu Üyeleri ve partililer, Yüksek Seçim Kurulu´nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve 23 Haziran´da yenilenmesi yönündeki kararını protesto ettiler? 

CHP İl Başkanı Ümit Özer yaptığı değerlendirmede  6 Mayıs Tarihinin Türkiye Cumhuriyetinin Demokrasi ve Hukuk tarihinde kara bir leke olarak niteleyerek ?Türkiye Cumhuriyetinin Demokrasi ve Hukuk tarihinde kara bir leke olan 6 Mayıs tarihi, YSK´nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili almış olduğu kararla birlikte kap kara bir gün olmuştur. 6 Mayıs 1972 tarihinde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan nasıl hukukun katledildiği bir mahkeme süreci sonunda idam edildiyse, 6 Mayıs 2019´da YSK eliyle Türkiye demokrasisi, millet iradesi idam edilmek istenmiştir. YSK´nın bu kararı garabet bir karardır. Söz konusu kararın akılla, hukukla, vicdanla açıklanacak hiçbir tarafı yoktur. YSK´nın iddaa ettiği gibi eğer sandık kurullarında şaibe var ise 16 Nisan Anayasa Referandumu, 24 Nisan Seçimleri ve 31 Martta Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde aynı sandıkta ve aynı zarfta yapılan ilçe belediye başkanlığı ve ilçe belediye meclis üyelikleri seçimlerine de gölge düşürülmüştür.  Ve ortada bir sorun varsa bu sorunun kaynağı YSK´nın kendisidir. Eğer bir hata varsa YSK kendi hatasının bedelini seçmene, 16 milyon İstanbullu´ya ödetemez, ödetmemeli. Evet bu karar garabet bir karardır, kabul edilemez. Halkımızda bunu kabul etmeyecek ve millet iradesine kast edenlere 23 Haziran´da en güzel yanıtı verecektir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak gücümüzü milletten almaktayız. Demokrasi mücadelemizi artan azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz ama milli iradeye kast edenler bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partililer ve Demokrasiye inanan milyonlar buna izin vermeyecektir.? şeklinde konuştu?



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı