YOLLAR AÇIK

YOLLAR AÇIK

ÇETİN KIŞA RAĞMEN YOLLAR AÇIKSoğuk ve yağışlı havanın etkisini artırdığı günlerde Talas Belediyesi karla mücadele ekipleri yeni bağlanan yukarı mahallelerdeki tipinin doldurduğu ara sokaklardaki 1 metrelik karı dahi açarak kapalı yol bırakmadı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kepez mahallesindeki karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Başkan Yıldırım, kış şartların ağır geçmesinin “felaket” veya “beyaz kabus” gibi ifade edilmesinin yanlış olduğunu belirterek, “Bizim inancımızda bu bir rahmettir. Asla “felaket” veya “kâbus” gibi algılamak doğru değildir” dedi.

Kışın ağır şartlarına rağmen Talas içinde ve yeni bağlanan yukarı mahallelerde yolların 3 vardiya ile 24 saat çalışmayla açık tutulduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, “Fen İşleri, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden oluşan yaklaşık 85 kişilik ekip, bir yandan yolları açarken, diğer yandan kaldırım ve tuzlama çalışması yapıyor. Özellikle yeni bağlanan mahallelerimiz Zincidere, Reşadiye, Başakpınar, Kuruköprü, Yazyurdu, Cebir, Kepez ve Yazılı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar sürekli temizlenmekte ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam etmekte. Kapalı yolumuz bulunmamakla birlikte sürücülerimizden özellikle karlı ve buzlu havalarda daha dikkatli araç kullanmalarını, mümkünse acil durumlar hariç toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini, can güvenlikleri açısından istiyoruz. Acil müdahale gereken durumlarda vatandaşlarımızın belediyemizin 437 00 55 ve Alo 153 numaralı telefonları arayarak bilgi verebilirler” diye konuştu.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı