YILKI ATLARINA YAŞAM DESTEĞİ

YILKI ATLARINA YAŞAM DESTEĞİ

Başkan Memduh Büyükkılıç “kış aylarında yiyecek sıkıntısı yüzenden adeta Erciyes dağı ile özleşen Yılkı Atları Erciyes Dağının eteklerinde yer alan Hörmetçi, Karpuzsekisi, Organize sanayi ve Serbest Bölgesi alanlarına yiyecek bulmak için gelmektedi

Organize Sanayi, Ağaç İşleri ve Serbest bölge Sanayi bölgelerinde sürüler halinde dolaşan yılkı atları, bu civarda bulunan caddelerdeki orta refüjlerde bulunan kurumuş çimler ile yol kenarlarındaki otları yiyerek karınlarını doyurmaya çalıştıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Anadolu`da yabani at olarak bilinen ve genellikle insanlardan uzak bölgelerde yaşayan yılkı atları, Erciyes Dağı eteklerinde doğal ortamda sürü halinde yaşıyorlar. Yaz aylarında köylüler tarafından yakalanarak evcilleştirilen bazı yılkı atları, tarla, bağ, bahçe işlerinde ve binek atı olarak kullanılıyor. Ancak kış aylarında yiyecek sıkıntısı yüzenden adeta Erciyes dağı ile özleşen Yılkı Atları Erciyes Dağının eteklerinde yer alan Hörmetçi, Karpuzsekisi, Organize sanayi ve Serbest Bölgesi alanlarına yiyecek bulmak için gelmektedirler. Hem insanlara karşı yabancı olan ve özellikle trafik akışında tehlike oluşturan Yılkı atlarına bu ağır ve çetin geçen kış şartlarında yiyecek ve donmamış su desteği sağlıyoruz“ dedi.

Melikgazi İlçesinin doğal hayatına ilişkin canlı türleri Melikgazi belediyesinin koruma ve kollaması altında olduğunu ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç,   Erciyes Dağı ve Kayseri ile birlikte anılan ve bu alanlarda yüzyıllardır yaşayan yılkı atları ile proje hazırlayacaklarını kaydetti. Yapılan çalışmayı takdirle karşıladıkların belirten Hörmetçi Çiftliği ve Karpuzsekisi sakinleri “emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu duyarlı davranışın diğer kurumlara örnek olmasını diliyoruz. Can dostlarımız olan hayvanları koruyup, kollamak toplumda yaşayan herkesin görevidir.”dediler.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik