YILDIZ ADAYLIK KONUSUNDA

YILDIZ ADAYLIK KONUSUNDA

KARARI BAŞBAKANA BIRAKTI?

  31 Ağustos tarihi itibarı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevi sona erecek olan Taner Yıldız katıldığı canlı yayında ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu? Bakan Yıldız yeniden milletvekili adayı olup olmayacağı yönündeki soruya ilişkin cevabında şahsıyla alakalı tasarrufunun olmayacağını ve görev verilmesi halinde aktif siyasete devam edeceğini belirterek topu başbakana attı?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kargı Hidroelektrik Santrali açılış töreninin ardından medya mensuplarının sorularını cevapladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı için seçim hükümetinde CHP veya MHP´li birisinin görevlendirilmesi ihtimaline ilişkin görüşleri sorulan Yıldız, "CHP veya MHP´den herhangi bir arkadaşın tevdi edilen görevi kabul etmesi halinde, Türkiye´nin yönetimi adına, Türkiye´nin hükümetinin devamı adına, ben o görevi kendilerine tabii ki tevdi edeceğim. Ama kabul etmiyor olmaları halinde, mutlaka bir başka arkadaşımıza da bu görevleri her birimiz tevdi etmek ve bu görevleri devretmek durumundayız. Malumlarınız olduğu üzere makamlar geçici ama Türkiye´nin büyümesi, Türkiye´nin ilerlemesi, Türkiye´nin gelişmesi inşallah devamlı olacak. Bizlerin şahısları, isimleri her zaman olduğu gibi ön planda değildir. Önemli olan ülkemizin işleridir." İfadesini kullandı?
Yıldız, seçimlerde aday olup olmayacağına ilişkin ise şahsıyla alakalı tasarrufunun olmayacağını ve görev verilmesi halinde aktif siyasete devam edeceğini belirtti. Şahsi bir isteğinin söz konusu olmayacağını vurgulayan Yıldız, "Önemli olan ülkemizin şu anki bulunduğu sıkıntıdan, şu anda bulunduğu terör belasından ve bu kamburlarından kurtulması esastır. Burada çalışacak arkadaşlarımızın adının şu veya bu olması bu gerçeği inşallah değiştirmeyecektir. Önemli olan ülkemizin gelişmesi olacaktır" değerlendirmesinde bulunarak kararı Başbakana bırakırken kamuoyunda ?Yıldız topu Başbakana attı ? yorumları yapıldı?

 



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı