YEŞİLYURT'A AİLE SAĞLIK MERKEZİ

YEŞİLYURT

Melikgazi Belediyesi’nin hayırsever işbirliği ile Yeşilyurt Mahallesinde yapımını gerçekleştireceği  Mehmet Kamanlıoğlu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu'nun temeli törenle atıldı.

Melikgazi Belediyesi’nin hayırsever işbirliği ile yapımı gerçekleştireceği Mehmet Kamanlıoğlu Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil İstasyonu'nun temel atma  törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve mahalle sakinleri katıldı. 

İlçede sağlık ihtiyacının kalmayacağını ve 8 aile sağlığı merkezini kazandırdıklarını hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Her hafta bir okul temeli atıyoruz diye yola çıktık. Ama havaların sıcak gitmesini fırsat bilerek sağlık ocağı, cami ve Kur'an kursu gibi yapacağımız yatırımlarında hızlı bir şekilde temellerini atmaya çalışıyoruz. Pandemi döneminde büyük hizmetler yaptık. Kayseri'de gerçekten okul, sağlık ocağı ve cami konusunda birçok ihtiyacı belediyelerimiz karşılıyor. Başta Büyükşehir belediyemiz olmak üzere tüm belediyeler el ele vererek çalışmalar yapıyoruz.  Buraya çok güzel otoban gibi bir yol yaptık. Camisini yaptık ibadete açtık. Yeşilyurt Mahallesinde bir aile sağlığı merkezi ihtiyacı vardı. İnşallah hızlı bir şekilde inşaatı tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine burayı kazandıracağız. Aynı zamanda hemen arsamızın yanı başında Büyükşehir Belediyemize ait bir arsa var orasını da inşallah eczane olacak şekilde ayarlayacağız. Böylece vatandaşımızın yakından hizmeti alma imkânı olacak. İnşallah yakında yeni temeller atacağız. İlçemizde 1 aile sağlığı merkezi tamamlandı hizmete açıldı. 4 aile sağlığı merkezinin yapımı devam ederken, 3 tanesi de proje aşamasında. Önemli olan vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak, hayır duasını almak. Belediye olarak aslında üzerimize vazife olmayan birçok yatırımı hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki haftalarda açılış ve temel atmalarımız devam edecek. Cenab-ı Allah birlik, beraberlik ve huzur içerisinde ilimize, ilçemize ve vatanımıza hizmet etmeyi nasip etsin.” değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da “Melikgazi Belediyesi camilerimizi, okullarımızı, sağlık tesislerimizi hizmete sunuyor.  Hayırlı uğurlu olsun. Cenabı Allah kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin.” diye konuştu.

Aile sağlığı merkezlerinin çok önemli olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, ise “Ben belediye başkanlarımızdan ufuklarını her zaman önemsiyor ve onlardan faydalanıyorum.  Belediye başkanlarımızla işbirliği şeklinde ihtiyacımız olan yerdeki planlamalarını yapıyoruz ve onları başkanlarımıza sunuyoruz. Sağolsun kendileri de buna kayıtsız kalmıyor. Mustafa Palancıoğlu Başkanımız Talas ile başlayan Melikgazi’de devam eden bir sağlık yatırımı ile hizmetlerini art arda yapıyor. İnşallah 2023 gelmeden Mustafa  Başkanım tüm hedeflerimize ulaşmış olacak ve Melikgazi’de Aile Sağlığı Merkezi ihtiyacı kalmayacak. Hayırlı olmasını dilerim.” İfadesini  kullandı


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı