YEŞİLHİSAR’DA PEKMEZ YAPIMI BAŞLADI

YEŞİLHİSAR’DA PEKMEZ YAPIMI BAŞLADI

KÖŞK: YOĞUN TALEBİ KARŞILAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUZ

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde kış hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, bağlardan topladıkları üzümle pekmez yapımına başladı.

Yeşilhisar ilçesindeki bağlarda toplanan üzümleri ezerek şire haline getiren Hikmet Köşk, pekmez yapımının uzun ve meşakkatli bir iş olduğunu söyledi.

Yeşilhisar pekmezine kullandıkları özel bir toprağın lezzet kattığını da söyleyen Hikmet Köşk, bu nedenle yoğun talebi karşılamakta güçlük çektiklerini ifade etti. Hikmet Köşk, “Üzümü çiğnedikten sona suyu ve posasını ayırıyoruz. Kestiriyoruz kesildikten sonra da indireceğiz. Bunun özel bir toprağı var, o toprak atılır ve tatlandırır yoksa ekşi olur. 3 saat kaynayacak sonra durulacak durulduktan sonra tekrar kaynatacağız ve pekmez olacak" dedi.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ