YENİŞEHİR MAHALLESİ KENDİNİ YENİLİYOR

YENİŞEHİR  MAHALLESİ KENDİNİ YENİLİYOR

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, belediye sınırlarında modern yapılaşma hareketine katılan mahallelere Yenişehir`in de eklendiğini açıkladı…

1970`li yılların Yenişehir`inin o zaman itibarıyla şehir merkezinden uzak olmasına rağmen bugün şehir merkezine yürüme uzaklığında olduğunu hatırlatan Başkan Bekir Yıldız, "Yenişehir Mahallesi`nde 70`li yılların eski yapıları bugün itibarıyla yaptığımız imar planlarına uygun biçimde modern yapılaşmaya başladı" dedi.

Başkan Bekir Yıldız, Argıncık, Mithatpaşa, Yeşil Mahalle gibi yerlerde eski ve gecekondu yapılar dönüşürken 1970`li yılların Yenişehir Mahallesi`nde yaşlanmış, eskimiş apartmanların kendini bugüne dönüştürdüğünün altını çizerek, "Hemen yanı başındaki Türkiye`nin örnek aldığı Barbaros Kent Projesi, Bağdat Caddesi`ndeki süratli gelişim ve çevresindeki mahallelerdeki imar hareketleri gibi güzel verimli çalışmalar Yenişehir Mahallesi`nin de dikkatini çekti. Kocasinan`da son 4 yıldır daha da süratlenen gelişime Yenişehir Mahallesi kayıtsız kalmadı" diye konuştu.

20 hektarlık bir alana sahip 10 binden fazla nüfusun yaşadığı Yenişehir Mahallesi`ndeki değişim, gelişim ve dönüşümün de süratli biçimde devam ettiğine dikkat çeken Başkan Bekir Yıldız,"Kocasinan`da imar hareketini engelleyen bütün sıkıntıları aştık. Yenişehir Mahallesi sınırından geçen Sarımsaklı Suyu`nu da ıslah ederek, kanal boyunca devam ederek çevre mahallelere geçiş sağlayan geniş yollar açıp ulaşımı rahatlattık. Kocasinan`da hisseli tapuların ferdiye dönüştürülmesi işinde çok önemli mesafeler kat ettik. 18 uygulamalarının başarıyla gerçekleştirilmesi, vatandaşlarımızın ve müteahhitlerin bize inanması, güvenmesi gelişim ve dönüşüme sürat kazandırdı" ifadelerini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"