YENİ BAŞKAN NASIL SEÇİLECEK?

YENİ BAŞKAN NASIL SEÇİLECEK?

YENİ BAŞKAN SEÇMEK ÜZERE MECLİS PAZAR GÜNÜ 11'DE TOPLANACAK

HABERİ İZLE

Mehmet Özhaseki'nin istifası ile boşalan büyükşehir belediye başkanlığına yapılacak seçimin takvimi belli oldu. Vali Orhan Düzgün imzalı Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen yazı da gün ve tarih verilerek Belediye Meclisi'nin yeni başkanı seçmek üzere toplantıya çağrılmasını istedi…

Valiliğin yazı üzerine Büyükşehir Belediyesi ve Meclis Birinci Başkanvekili  Bekir yıldız imzası ile 69 meclis üyesi yeni başkanı seçmek üzere 15 Şubat saat 11.00'da  toplantıya çağrıldı… Meclis toplantısı öncesi AK Parti ve MHP gruplarının da ayrı ayrı toplanacak. AK Parti grup toplantısına Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da katılması bekleniyor. Özhaseki'nin boşalttığı koltuğa Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in seçilmesine kesin gözü ile bakılı+yor.

 

Mehmet Özhaseki'nin istifası ile boşalan Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturacak yeni isim Pazar günü belli olacak. Valilik Büyükşehir Belediyesi'ne yazdığı yazı da yeni başkanı seçmek üzere  Belediye Meclisi'nin Pazar günü saat 11.00'da toplanmasını istedi.

       Başkan Özhaseki'nin istifasından sonra büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı sorusu Pazar günü cevap bulacak…

Özhaseki'nin istifasının Valiliğe ulaşmasından sonra Vali Orhan Düzgün'ün   Ankara ile bir dizi görüşmeler yaptığı ve  sonrasında da Büyükşehir Belediye Meclisi  Birinci Başkanvekilliği'ne hitaben, yeni başkanın seçilmesi için Meclisin 15 Şubat Pazar günü saat 11'de toplantıya çağrılmasını istediği ileri sürülüyor.

   Meclis Birinci Başkanvekili Bekir Yıldız'ın yöneteceği oturumda  tek maddelik başkanlık seçimi gündeme alınacak. Yıldız'ın  Meclis'in açılışında  Başkan Özhaseki'ye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden  bir konuşma yapması ve yeni seçilecek belediye başkanına da başarı dilemesi bekleniyor… Kanun gereği 69 üyesi bulunan Meclis de yeni başkanın seçilmesi için ilk turda 3/2 oy çoğunluğu aranacak. Gizli oyla yapılacak seçimlerde ilk turda sonuç alınabilmesi için 47 üyenin oyu gerekiyor… 69 kişilik Büyükşehir Meclisi'nde  AK Parti'nin 51, MHP'nin 17 ve CHP'nin de bir üyesi bulunuyor…

  Pazar günü Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da Kayseri'de olacağı meclis toplantısı öncesinde  parti grubuna hitaben İl başkanı ile birlikte bir konuşma yapması bekleniyor… MHP Grubu'nun da seçimler öncesi il Başkanı Baki Ersoy başkanlığında bir değerlendirme yapacağı öğrenildi.

Kanun gereğince grup toplantılarında aday seçimine dair resmi bir karar alınamıyor.Ancak tavsiye niteliğinde görüş bildirilebiliyor.

 Enerji Bakanı Yıldız'ın, seçimlerden sonra Büyükşehir belediye Başkanlığı koltuğuna oturması beklenen Mustafa Çelik'i Vali Orhan Düzgün ile birlikte  de makamında ziyaret ederek  tebrik etmesi bekleniyor.



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye