YENİ YIL MESAJLARI

YENİ YIL MESAJLARI

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN

ERÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MUSTAFA ÇALIŞ’IN YENİ YIL MESAJI

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yayımladığı mesajında yeni yılı kutlayan Rektör Çalış, şu görüşlere yer verdi:

“Ülkemizin saygın araştırma üniversitelerinden birisi olarak başarı dolu bir yılı daha geride bırakmaktayız. Geride bıraktığımız 2020 yılı, birçok alanda ilklere ve başarılara imza attığımız bir yıl olmuş, 2021 ise araştırma kimliğimize daha da değer katacak ve başarı ile dolu yeni akademik çalışmalara adım atacağımız bir yıl olacaktır.

2020 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri için başta Ar-Ge çalışmaları olmak üzere akademik ve bilimsel alandaki çalışmalarımıza aralıksız devam ettik. Dünyada birçok sıralamada ise başarılı bir şekilde hem ülkemizi, hem de şehrimizi temsil ederek birbirinden önemli başarılara imza atmanın gururunu yaşadık.

Kurulduğu günden bu yana ilklere imza atmış ve 43 yıllık mazisi olan Erciyes Üniversitesi mensupları olarak bizler ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkı sunmak amacıyla, aralıksız çalışmalarımıza yeni yılda da var gücümüz ile devam edeceğiz.

Bu yıl tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle, öğrencilerimizden ayrı kalmanın burukluğunu yaşamakta olduğumuzu da belirtmek isterim.

Yeni yılda yeni umutlar ile hep birlikte, gerekli kurallara uyarak bu pandemi sürecinden bir an evvel kurtulacağımızı ümit etmekte ve öğrencilerimiz ile yine eski günlerimize dönmek en büyük dileğimizdir.

Bu vesileyle başta öğrencilerimiz olmak üzere, akademik ve idari personelimizin, hemşehrilerimizin ve tüm milletimizin yeni yılını kutlar, yeni yılın sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederim.”

 

KAYSO BAŞKANI BÜYÜKSİMİTCİ’DEN YENİ YIL MESAJI

“KAYIPLARI TELAFİ ETME ADINA 2021 YILINDAN UMUTLUYUZ”

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci yeni yıl dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, ekonomik ve sosyal açıdan sıkıntılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, kayıpları telafi etme adına 2021 yılından umutlu olduklarını söyledi.

KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitci açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Her bakımdan ciddi sınavlar verdiğimiz bir yılı daha geride bırakıyoruz. Hiç şüphesiz 2020 yılına pandemi damgasını vurdu. Başlarda sağlık sorunu gibi ortaya çıkan Kovid-19, zamanla tüm dünyayı etkisi altına aldı ve ciddi ekonomik sıkıntılara yol açtı. Reel ekonomi ve özellikle hizmetler sektöründe ciddi ölçüde daralma yaşandı. Ülke olarak bizde bu süreci üreterek, devletimizin de verdiği desteklerle en az hasarla atlatma gayretinde olduk. Haziran ayından itibaren yeni normalle birlikte üretimlerimizi ve ihracatımızı artırmaya başladık. Yılın ikinci yarısında toparlanmaya başladık. 2020 yılını azda olsa büyüme ile kapatacağımız düşüncesindeyim.

Önümüzdeki yıl inşallah aşılamayla birlikte pandeminin en geç yaz ortalarına doğru sona ereceği umudundayız. Yapılacak reformlarla birlikte bizlerde sanayiciler olarak, daha fazla katma değer üretmek, daha fazla ihracat yapmak ve istihdama daha fazla katkı vermek bilinciyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu vesile ile zor günlerde üretmeye devam eden tüm sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşliğin hakim olduğu yeni bir yıl diliyorum. Başta Kayserili hemşehrilerimiz olmak üzere üyelerimizin, halkımızın ve tüm sanayicilerimizin yeni yılını tebrik ediyor,  pandemi belasından kurtulduğumuz, sağlık, huzur ve bol bereketli yeni bir yıla hep birlikte kavuşmayı temenni ediyorum”

 

BAŞKAN TOK, TÜRK İSLAM ALEMİNİN YENİ YILINI KUTLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok, yeni yıl mesajı yayımlayarak, 2021 yılının güzellikler getirmesini temenni ederken, felaketler ve pandemi gölgesinde geçen 2020 yılı gibi olmaması dileğinde bulundu.

Bir miladi yılı daha geride bırakırken, geçmişe duyulan özlem ile güçlendirilen yarınlardan emin olacak şekilde geleceğe daha güvenli şekilde yürümeye devam edeceğini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Serkan Tok; “Memleketimizin caddelerinde, sokaklarında, sınır boylarında, sınır ötesinde, kamu kurum ve kuruluşlarında, belediye meclislerinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milli vicdanın sesi ve tepkisi olan ülkücülerin verdiği mücadeleler, din, devlet, vatan ve millet düşmanlarının hesaplarının tutmasına, bir miladi yıl daha engel olmuştur. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, Türk kültürünün ve İslam ahlakının miladının dolduğunu düşünenlere karşı mücadelemiz yeni miladi yıl olan 2021 yılında da devam edecek Başbuğumuzun izinde, Bilge Liderimizin emrinde yaklaşan Türk asrına kavuşmak için son gücümüzle çalışacağız. Pandemi gölgesinde geçen ve sağlığımızın söz konusu olduğu bir yılı geride bıraktık. Mart ayından bu yana ilk vakanın görülmesiyle maske- mesafe ve temizlik vurgusunu yaparak çalışmalarımızı sürdürdük. 2021 yılında korona virüsün artık hayatımızda olmamasını temenni ederken, yeni yılın ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini umuyorum. Türk islam alemine huzurlu, mutlu ve sağlıklı yıllar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN VAROL’UN YENİ YIL MESAJI

Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol, yeni yıl nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Varol, mesajında, 2020 yılında dünya insanlığı tarafından, yaşanan acı olayları ile tarihe not düşüldüğü bir yıl olduğunu söylerken 2021 yılında sağlık ve huzur dileklerinde bulundu.

Yeni yılın Türk Milleti’ne ve tüm dünyaya sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini dileyen Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Süleyman Varol; “2020 yılını pandemi nedeniyle zor süreçlerden geçerek kapatıyoruz ve 2021 yılının daha sağlıklı, daha refah, daha güzel, daha huzurlu, daha mutlu, birlik ve beraberliği getirecek bir yıl olmasını beklerken, bizlerde Makina Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi olarak çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz. Her yeni yıl, geçmiş yılların getirdiği tecrübenin, birikimin üzerine inşa edilecek yeni bir başlangıç, yeni bir heyecan, yeni beklentiler, umut demektir. Bu duygu ve düşüncelerle olumsuzlukların ve sıkıntıların kol gezdiği 2020 yılını geride bırakırken, 2021 yılının başta halkımız olmak üzere, milletimize hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

KAYÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KURTULUŞ KARAMUSTAFA’NIN YENİ YIL MESAJI

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, 2021 yılı için mesaj yayımladı.

Rektör Karamustafa’nın yeni yıl mesajı şöyle:“Dünya 2020 yılında sağlıktan ekonomiye sosyal ve doğal olaylardan ekolojiye birçok farklı ama bir o kadar da birbiri ile ilintili büyük zorluklar ve sıkıntılar yaşadı. Ancak, yaşanan bu sıkıntılar bizlerin ümitsizliğe ve umutsuzluğa kapılmasına sebep olmamalıdır. Aksine yaşadığımız her zorluk ve sıkıntıdan dersler çıkararak ve öğrenerek, geleceğe umutla ve güvenle bakmalıyız. Türkiye’mizin geleceğin güçlü, büyük ve lider ülke olması için daha çok çalışmalı, daha çok üretmeli ve birbirimiz ile sürekli kenetlenerek dayanışma içerisinde olmalıyız; çünkü dünyanın değişen şartları bunu gerekli kılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle 2021 yılının başta ülkemiz olmak üzere, Türk ve İslam Dünyasına ve tüm insanlığa, sağlık, huzur ve bereket getirmesini dilerim.”

 

CHP İL BAŞKANI ÖZER’DEN YENİ YIL MESAJI

CHP İl Başkanı Ümit Özer, yeni yıl münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Özer mesajında şu ifadelere yer verdi: “ 2019 yılının son günlerinde Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi nedeniyle 2020 yılı ülkemiz ve dünya açısından zor bir yıl oldu. 18 yıldır ülkeyi 26 yıldır da Kayseri’yi yöneten zihniyet, ülkemiz için felaket olarak görülen olayları maalesef kendi ayıplarını, kendi yanlışları kapatmak için bir lütuf olarak görmeye devam ediyor. Bu kez de her olumsuzluğu pandemiye bağlayarak, yaşanan her sıkıntıyı pandemi ile açıklayamaya çalışarak günü kurtarmaya çalışıyor. Ama bu çırpınışları nafile, artık mızrak çuvala sığmıyor. Yandaşı besleyen, yurttaşa kuru ekmeği reva gören zihniyetin yalanları bir bir ortaya çıkıyor. Yıllarca Kayseri Büyükşehir Belediye Belediyesi’nin borçsuz belediye olduğunu iddia edenlerin yalanlarını da Sayıştay Raporları ortaya çıkardı. Son 6yılda borcu yüzde 77 artan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin borcu 1 milyar 237 bin 764 liraya yükseldi.  Her yıl 100 milyon lira faiz ödeyenler borçsuz belediye yalanını daha ne kadar sürdürecek bilmiyoruz. Ama bunun böyle gitmeyeceğini biliyoruz. İlk seçimlerde halkımız Türkiye’nin 5’li çeteden ibaret olmadığını bu iktidara en güzel şekilde anlatacak ve bu talan düzenine son verecek. AKP’liler her fırsatta Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin borcunun döndürülebilir borç olduğunu söyleyerek durumu kurtarmaya çalışıyorlar ama artık bu ülkenin AKP’nin israf düzenini döndürecek gücü kalmadı. Halkın iktidarında yandaş değil, yurttaş kazanacak. Ve 2021 yılı halkın iktidarına giden bir yıl olacak. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın yeni yılını kutluyor, yeni yılın kentimize, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

 

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “2020 YILINDA; HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÇALIŞTIK”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 2020 yılında pandemi nedeniyle vatandaşların sağlığını korumak ve yaşantısını kolaylaştırmak için her zamankinden daha gayretli ve daha fazla çalıştıklarını vurgulayarak, 2021 yılının ülkemize; sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi temennisinde bulundu.

2020 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Kıymetli hemşehrilerim, acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Tüm dünya 2020 yılını Koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle mücadele ederek geçirdi. Ülkemizi de etkisi altına alan salgının ilk günlerinden itibaren devletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkanlığında tüm tedbirleri almış, sosyal devlet anlayışı ile hareket ederek salgının vatandaşlarımızın yaşantısı üzerindeki etkilerini en aza indirgemek için gerekli olan tüm adımları atmıştır.  Bu süreçte bizlerde belediye olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmenin gayreti içerisinde olduk. Sürecinin zorluğu ve hassasiyetini göz önünde bulundurarak, her zamankinden daha gayretli ve daha çok çalışıp, halkımızın sağlığını korumak ve yaşantısını kolaylaştırmak için çalıştık. Bir yandan rutin belediyecilik faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirirken diğer yandan da sosyal belediyeciliği en üst seviyeye çıkardık. Bu vesile ile bir kez daha Koronavirüs ile mücadelede büyük bir fedakarlık ve sabırla görev yapan tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. 2021 yılının sağlık, mutluluk ve huzur dolu geçmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, marka ve model şehir olan Kayseri’yi yapılan hizmetlerle daha ileriye taşımaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı