YENİ KİMLİK KARTLARI TAKLİT EDİLEMEYECEK

YENİ KİMLİK KARTLARI TAKLİT EDİLEMEYECEK

Olası tahribat ve tahrifat durumunu tespit etmeye imkan veren görsel ve elektronik güvenlik özelliklerine sahiptir.

Nüfus Cüzdanımızın yerini artık Yeni Kimlik kartları alıyor. Pilot il olarak seçilen Kırıkkala´de 14 Mart itibari ile dağıtımına başlandı. Peki Kayseri´de ne zaman dağıtımına başlanacak? Ve vatandaşlar yeni kimlik kartlarını nereden ve nasıl alacak? Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Turan Arık, Kayserililerin akıllarındaki sorulara cevap verdi.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olduğumuzun ispatı olan Nüfus Cüzdanlarımız yerini artık Yeni Kimlik Kartlarına bırakıyor. Pilot bölge olan Kırıkkale´de 14 Mart itibari ile dağtımına başlandı ancak Kayseri´ye ne zaman geleceği merak konusu. Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü Turan Arık, Haber Merkezimize özel verdiği röportajda, kimlik kartlarının birçok noktasına açıklık getirdi. Arık, öncelikle yeni kimlik kartlarının özelliklerini şu şekilde sıraladı; ?Türkiye Cumhuriyeti Kumluk Kartı taklit edilemez. Olası tahribat ve tahrifat durumunu tespit etmeye imkan veren görsel ve elektronik güvenlik özelliklerine sahiptir.
Tasarımı sayesinde bireye ait bilgilerin kart yongaları (çipleri) üzerinde güvenli bir şekilde saklanmasını sağlar. Bu bilgilere yetkisiz kişiler tarafından erişilmesini ve verilerin değiştirilmesini olanaksız hale getirir. Kart gövdesi uzun süre dayanıklılık ömrüne sahip polikarbon malzemeden üretilmiştir. Rahatça taşınması ve kullanılması için standart akıllı kart (kredi kartı) boyutlarındadır. Böylece deforme olmadan cüzdan, kartvizitlik gibi aksesuarların içerisinde kolayca sığar. Bay ve bayan renk ayırımı kaldırılmış, tüm kartlarda tek renk kullanılmıştır.
Uluslararası standartlara (ICAO 9303) uyumludur.?
Yeni Kimlik Kartlarının nasıl alınabileceği konusunda bilgiler veren Arık, vatandaşların öncelikle internet üzerinden randevu almaları gerektiğini hatırlatarak, işleyişi şu şekilde aktardı; ?Kimlik Kartı başvurusu için kişilerin yerleşim yeri adresi veya nüfusa kayıtlı olduğu İlçe Nüfus Müdürlüklerine müracaat etmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımız kimlik kartı başvurularını internetten ya da çağrı merkezinden randevu alarak yapabileceği gibi randevusuzda İlçe Nüfus Müdürlüklerinde yapabileceklerdir. Nüfus Müdürlüklerine gelemeyecek durumda olan engelli, yaşlı, yatalak durumda olan vatandaşların başvuruları ise gezici kayıt terminali ile alınacaktır. Vatandaşlarımız randevu alabilmek için ekimlikrandevu.nvi.gov.tr adresinden başvurabileceği gibi Alo 199 numaralı çağrı merkezlerini arayabileceklerdir. Kimlik Kartı Başvurusu için, nüfus cüzdanı ve tanıtıcı kimlik belgesi ile 15 yaşından büyükler için son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf istenecektir. Ayrıca başvuru sırasında kanuni süresi içinde yapılan doğum bildirimleri hariç her kimlik kartı için 15 TL değerli kağıt ücreti tahsil edilecektir. Vatandaşlarımız Kimlik kartlarının hangi aşamada olduğunu internet üzerinden veya çağrı merkezinden takip edebileceklerdir. Vatandaşlarımızın Talebi Üzerine Hazırlanan Kimlik kartları, başvuru sırasında belirtilen adrese PTT kargo ile teslim edilecektir.?
Arık son olarak, yeni Kimlik Kartlarının 15 lira ücreti olduğunu ve Kayseri´de dağıtımın alt yapısının oluştuğunu ve Bakanlık´tan talimat geldiğinde çok kısa sürede dağıtımına başlanacağını ifade etti.
HABER: M. EMRE KİPMAN



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik