YEMEK KÜLTÜRÜNE BÜYÜKŞEHİR KATKISI

YEMEK KÜLTÜRÜNE BÜYÜKŞEHİR KATKISI

Sağlıklı ve doğal yiyeceklerle oluşturduğu menüleriyle tanınan dünyaca ünlü Şef Yunus Emre Akkor, KAYTUR tesislerindeki menüleri hazırlayacak

Kariyeri boyunca Osmanlı ve Türk Mutfağı konusunda uzmanlaşan, sağlıklı ve doğal yiyeceklerle menüler oluşturan Ünlü Şef Yunus Emre Akkor, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti. Başkan Çelik, Yunus Emre Akkor´un Kayseri yemekleri ile ilgili farklı bir kitap hazırlayacağını ve ayrıca KAYTUR tesisleri için sağlıklı menüler hazırlayacağını belirtti. 20´nci yüzyıla kadar yemek yiyerek yaşayan insanların günümüzde yiyerek öldüklerini ifade eden Yunus Emre Akkor da KAYTUR tesislerinde katkı maddelerinin olmadığı yemekler hazırlayacaklarını söyledi.

Anadolu Harikalar Diyarı´nda hizmete sunduğu Doğal Ürünler Bahçesi ile daha sağlıklı gıda maddelerini Kayserililerle buluşturan Büyükşehir Belediyesi Kayseri´deki yemek kültürünün de daha sağlıklı olması için çalışma başlatıyor. Bu amaçla sağlıklı ve doğal menüleriyle dikkat çeken ve dünyanın ünlü şeflerinin arasına giren Yunus Emre Akkor, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret etti.

KAYTUR TESİSLERİNE DANIŞMANLIK YAPACAK

Kayseri´de her alanda en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAYTUR bünyesindeki yeme içme mekanlarında da konunun uzmanlarının görüşleri doğrultusunda en iyi hizmeti vereceklerini söyledi.  Kayseri mutfağını anlatan mükemmel bir yemek kitabı çıkarmak istediklerini de ifade eden Başkan Çelik, ?Kayseri´de çok güzel hizmet veren, çok güzel mutfağı olan tesislerimiz var. Biz, bu işi en iyi yapanların tecrübelerini alarak tesislerimizin kalitesini daha yukarıya çıkaralım istiyoruz. Birlikte çalışarak tesislerimizin kalitesini artırmanın yanında inşallah Kayseri´nin yemek kültürünü de Türkiye´de ve dünyada tanıtabilecek imkanı yakalayacağız? diye konuştu.

?KATKI MADDELERİ OLMAYAN YEMEKLER YAPACAĞIZ?

Dünyaca ünlü Şef Yunus Emre Akkor da KAYTUR tesislerini gezdiğini ve harikulade tesislerle karşılaştığını belirtti. KAYTUR tesislerinde servisinden, yemeğine kadar müşteri sağlığına önem verileceğini ifade eden Akkor, ?Katkı maddelerinden uzak, karışımlardan uzak yemekler hazırlayacağız. Geçmiş kültürümüze ait yemekler yapacağız. Bu çok önemli, çünkü insanlar yeme-içme kültürümüzü unuttular. Osmanlı döneminde yeme-içme kültürü bugünküne göre çok daha farklı ve sadeydi. Osmanlı mutfağı dünyadaki en önemli ve en sağlıklı mutfak kültürüydü. Biz fiilen bugün, bu imparatorluğa sahip olamasak bile, yemeklerimizle tüm dünyanın menüsündeyiz. Biz bunları bilmiyoruz. Dünyada köfte deyince akla İsveç gelir; ancak İsveç hükümetinin resmi twitter hesabından da açıklandığı gibi aslında köfte Osmanlı mutfağından, İsveç mutfağına girmiştir. KAYTUR´daki tüm işletmeleri belli standartlara taşıyarak daha iyi hizmet vereceğiz. Genelde herkes kâr amaçlı beni çağırır; ama Kayseri´ye hizmet kalitesini artırmak için davet edildim? şeklinde konuştu.

Kayseri mutfağını ön plana çıkaracak çalışmalar yapacaklarını da dile getiren Akkor, ?Son dönemlerde ülkemizden UNESCO gastronomi listesine önce Gaziantep, şimdi Hatay girdi. Kayseri mutfağı da çok önemli. Yemek artık bir turizm bölümü oldu. Yemek kültürü eskiye doğru indikçe daha kıymetli oluyor. Yemeğiyle ön plana çıkan Kayseri, sanayisi kadar ileriki dönemlerde ses getirecektir. Çünkü, insanlar artık yemek yiyerek seyahat etmeyi öğrendiler. Kayseri de iyi çalışılırsa, yakın zamanda UNESCO´ya da girecektir? dedi.

?YİYEREK YAŞIYORDUK, YİYEREK ÖLÜYORUZ?

Yemek kültürümüzden uzaklaştıkça daha sağlıksız beslenmeye başladığımızı vurgulayan Yunus Emre Akkor, ?1950´lerde Marshal yardımı geliyor. Ekmek yapılmıyor, katkı maddeleri, arkasından katı yağlar, glikoz şurubu, bulyonlar geliyor. Bunların hepsi insanların zehirlenerek yaşamasını devam ettiriyor. İnsanlar 20. Yüzyıla kadar yiyerek hayatta kaldılar. 21. Yüzyılda ise yiyerek ölüyorlar. Bunu da fark etmiyorlar. Türkiye´de kanserin artmasının en büyük sebeplerinden biri katkı maddelerinin artması. Doktorlar, toz şekerden yapılan tatlıyı yemeyin derlerdi; ama şimdi glikoz şurubuyla yapılan tatlıyı yiyoruz. Toz şekerle yapılan tatlı diğerinin yanında sağlıklı kalıyor. Biz üzümle, pekmezle, balla tatlı yapmayı unuttuk. Ne varsa kendi kültürümüzde var. Ne varsa Anadolu topraklarında var. Bugün bu topraklar bizim olduğu için dünyadaki bütün mutfaklara hükmetmişiz? diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"