YELKEN KANATTA İLK GÜN HEYECANI YAŞANDI!

YELKEN KANATTA İLK GÜN HEYECANI YAŞANDI!

Talas Ali Dağı'nda devam eden Euro 2012 Yelkenkanat Şampiyonası'nda pilotların ilk gün mücadelesinde birinci 901 puanla Slovenya'dan Primoz Gncar oldu.

Euro 2012 Yelkenkanat Şampiyonası, Talas Belediyesi’nin organizasyonunda devam ediyor. Yarışmanın ilk resmi uçuş gününde 17 ülkeden 71 pilot önce teknik heyetten güzergah ve hava durumu hakkında brifing aldı. Son hazırlıklarını tamamlayan yarışmacılar pencerenin açılmasıyla 84.4 kilometrelik Tomarza Çulha hedefine gol yapmak için havalandı. 4 pilotun hedefe gol yaptığı yarışmayı yerinde izlemeye gelen vatandaşlar, ilk kez bu kadar yakından görme imkanı bulduklarını söyledi.

 

Yarışları kamudan da izlemeye gelenler vardı. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ve beraberindekiler, gökyüzünde rengarenk süzülen yelkenkanatları büyük beğeniyle izlediğini ifade etti. Ceylan, "İlk defa izliyorum. Çok heyecan verici. Özgürlüğün en iyi kullanılabildiği alan. Türkiye'de bu sporun var olduğunu bilmiyorduk. Kayseri'ye gelince Talas belediyemizin bu organizasyonları düzenlediğini görünce izlemeye geldik. Avrupa Yelkenkanat Şampiyonası'nın, Kayseri'de düzenlenmesi şehrimiz ve ülkemizin tanıtımı için çok önemli. Başkanımıza ve ekibini teşekkür ediyorum" dedi.

 

RIFAT YILDIRIM “YARIŞLARIN DEVAMI GELECEK”

 

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım ise, yarışmanın büyük bir heyecanla devam ettiğini belirterek, yabancı gözlemcilerin kanatlarının çok olumlu olduğunu anlattı. Başkan Yıldırım, "İnşallah bu tür organizasyonlar şehrimizde ve ülkemizde devam eder. Sonuçta ülkemiz temsil ediliyor. İnşallah yeni Türkiye mesafe rekorları kırılır." diye konuştu.
İlk gün uçuşların ardından birinci 901 puanla Slovenya'dan Primoz Gncar, ikinci 888 puanla İtalyan Alessandro Ploner, üçüncü 878 puanla Almanya'dan Christian Zehetmair oldu. Takımlar kategorisinde ise Slovenya birinci, Almanya ikinci ve Avusturya üçüncülüğü elde etti. Yarışma 8 Eylül Cumartesi günü sona erecek.


2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’