YAZICIOĞLU SORUŞTURMASI

YAZICIOĞLU SORUŞTURMASI

Yazıcıoğlu soruşturmasında TBMM Başkan Vekili Yakut savcıya bilgi verdiBBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kays

Helikopter kazasıyla ilgili olarak kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na başkanlık eden Sadık Yakut, akşam saatlerinde Malatya Adliye Sarayı'na geldi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcıları ile görüşen Yakut, komisyon olarak yaptıkları bulgularla ilgili bilgi verdi.

Yaklaşık 2 saati aşkın süre boyunca savcılara bilgi veren Yakut, ifade sonrası adliye önünde yaptığı açıklamada, “Ben kazanın ardından oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu’na başkan vekilliği görevini yapmıştım. O dönemde olayın olduğu yere komisyon üyesi arkadaşlarla gitmiştik. Savcı beye sorduğu sorular çerçevesinde bilgi verdik.” dedi.

Olayın aydınlanmasını ümit ettiklerini belirten Yakut, “Soruşturma devam ediyor. Henüz savcılık aşamasında. Savcılık soruşturacak ardından dava açacak, sonrasında herkesin bilgisi olacak. Tabi ben komisyon başkan vekilliği görevinde kısa bir süre kalmıştım. Kısa süre sonra ayrıldım. Sonrasında Meclis Başkanvekilliği görevine atandım. O zamanki bilgiler zaten herkesin malumu bilgilerdi. Şu aşamada soruşturma ne aşamada bilemiyoruz. İnşallah olay aydınlanır. Sadece bu olay değil, Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleşen karanlık olaylar aydınlanır ümidindeyiz. İktidar olarak tüm karanlık olayları sonuna kadar aydınlatmak istiyoruz. Biz bu konuda kararlıyız. Teker teker hepsini aydınlatacağız. Dosyaların kapakları açılacak.” diye konuştu.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı