YAZ AYLARI BOYUNCA BOL BOL YEŞİL FASULYE TÜKETİN

YAZ AYLARI BOYUNCA BOL BOL YEŞİL FASULYE TÜKETİN

ÇOK ÖNEMLİ BİR ANTİOKSİDAN

Beslenme ve diyetetik uzmanları A, B12, C ve K vitaminleri, potasyum, kalsiyum, fosfor içeren ve ülkemize bolca yetişen taze fasulyenin özellikle yaz ayları boyunca bol miktarda tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

Hazımsızlığı gidermeye yardımcı olan, sindirim sisteminin gelişimini olumlu yönde etkileyen ve çok önemli bir antioksidan olarak kanserden koruyucu özelliği bulunan taze fasulyenin hafta da en az bir kere tüketilmesini tavsiye ederken; taze fasulyenin sağlığa faydalarını ve satın alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda da şunların altını çiziyorlar…

1. Taze yeşil fasulyenin kalorisi oldukça düşüktür. Çiğ olarak, 100 gramı 31 kalori içerir. Doymuş yağlar içermez. Vitamin, mineral ve mikro besinler açısından oldukça zengindir.

2. Yüksek lif içerdiği için, sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler. İleride oluşabilecek kalın bağırsak kanseri riskini azaltır. Kolesterolün kalın bağırsaktan geri emilimini azaltarak, kan kolesterolü seviyesini düşürür.

3. Yeşil fasulyenin A vitamini düzeyi yüksektir. Önemli antioksidanlardan olan, Lutein, zea-xantin ve beta-karoten içeriği ile sağlığı geliştirir. Bu antioksidanlar, serbest radikallerle savaşır, yaşlanmayı yavaşlatır çeşitli hastalıkları önler.

4. Göz sağlığının korunmasında oldukça önemli bir rol oynar.

5. Çok iyi bir folat kaynağıdır. 100 gm taze fasulye de 37 mikrogram folat vardır. Folat ile birlikte kullanılan B12 vitamini, Hücrelerde DNA sentezinde kullanılan en önemli vitamindir ve hücre sağlığı için çok önemlidir. Hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında anne ve bebek sağlığı açısından yararlı olan folik asit içeriği nedeniyle bolca tüketilmelidir.

6. Fazla miktarda B6 vitamini, B1 vitamini ve C vitamini içerir. C vitamininden zengin yiyecekler ,vücut direncini artırır, enfeksiyonlarla mücadeleyi sağlar, serbest radikallerin hücrelere olan kötü etkilerine karşı savaşır.

7. Demir, kalsiyum, magnezyum, manganez ve potasyum gibi vücut metabolizması için çok önemli olan mineralleri gerekli miktarda içerir. Yaşlanma etkilerine karşı savaşır. Potasyum ise kalp ritmini ve kan basıncını kontrol eden çok önemli bir mineraldir.

8. Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.

9. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. 



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı