KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

   Süleyman ERDOĞAN
   editor@kayserihaber.com.tr                      

   

COVİD-19’A KARŞI BU KURALLARA DİKKAT!

HAMİLELERE 14 YAZ ÖNERİSİ

UZMANLAR YAZ İSHALLERİNE KARŞI UYARDI

BOL BOL SU İÇİN

DOÇ.DR. MUZAFFER KEKLİK’TEN UYARI

SAĞLIKSIZ PİŞİRİLEN ET KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR”

OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI

1 ÖLÜ 3 YARALI

VİRÜS BİTMİYOR

KAYSERİ'DE 80 EV KARANTİNAYA ALINDI

KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLLARI

ETLERİN ÇOK YAĞLI KISIMLARINDAN HER ZAMAN UZAK DURUN

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

VİRÜSE KURBAN GİTMEYELİM!

KAYSERİ’DE VAKA ORANLARI ARTTI

BENLİ’DEN MASKELİ BAYRAM KUTLAMASI

HİJYEN VE SOSYAL MESAFEYE UYALIM

KAYSERİ'DE 10 EV KARANTİNAYA ALINDI

EKMEK YAPMAK İÇİN BİR ARAYA GELEN KADINLARDA KORONAVİRÜS ÇIKTI

SARIZ İLÇESİNE AMBULANS HELİKOPTERİN İLK İNİŞİ SEVİNÇ YAŞATTI

SARIZ İLÇESİNE PİST YAPILDI

ASIRLIK İÇMECELER, ŞİFA DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR

ŞİFA ARAYANLAR BURADA BULUŞUYOR

YAZ AYLARI BOYUNCA BOL BOL YEŞİL FASULYE TÜKETİN

ÇOK ÖNEMLİ BİR ANTİOKSİDAN

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ UYARDI

HERKESİ COVİD TAŞIYORMUŞ GİBİ DÜŞÜNEREK DAVRANMALIYIZ

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

KAYSERİ’DEKİ ARTAN VAKA SAYILARINA DİKKAT ÇEKTİ

KAYSERİ’DE 2 GÜNDE 23 DAİRE KARANTİNADA

BU HASTALIĞI KARŞI UKALA BİR TAVRIMIZ VAR

Anahtar Kelimeler: AYLARI BOYUNCA YEŞİL FASULYE TÜKETİN

YAZ AYLARI BOYUNCA BOL BOL YEŞİL FASULYE TÜKETİN

ÇOK ÖNEMLİ BİR ANTİOKSİDAN

Beslenme ve diyetetik uzmanları A, B12, C ve K vitaminleri, potasyum, kalsiyum, fosfor içeren ve ülkemize bolca yetişen taze fasulyenin özellikle yaz ayları boyunca bol miktarda tüketilmesini tavsiye ediyorlar.

Hazımsızlığı gidermeye yardımcı olan, sindirim sisteminin gelişimini olumlu yönde etkileyen ve çok önemli bir antioksidan olarak kanserden koruyucu özelliği bulunan taze fasulyenin hafta da en az bir kere tüketilmesini tavsiye ederken; taze fasulyenin sağlığa faydalarını ve satın alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda da şunların altını çiziyorlar…

1. Taze yeşil fasulyenin kalorisi oldukça düşüktür. Çiğ olarak, 100 gramı 31 kalori içerir. Doymuş yağlar içermez. Vitamin, mineral ve mikro besinler açısından oldukça zengindir.

2. Yüksek lif içerdiği için, sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler. İleride oluşabilecek kalın bağırsak kanseri riskini azaltır. Kolesterolün kalın bağırsaktan geri emilimini azaltarak, kan kolesterolü seviyesini düşürür.

3. Yeşil fasulyenin A vitamini düzeyi yüksektir. Önemli antioksidanlardan olan, Lutein, zea-xantin ve beta-karoten içeriği ile sağlığı geliştirir. Bu antioksidanlar, serbest radikallerle savaşır, yaşlanmayı yavaşlatır çeşitli hastalıkları önler.

4. Göz sağlığının korunmasında oldukça önemli bir rol oynar.

5. Çok iyi bir folat kaynağıdır. 100 gm taze fasulye de 37 mikrogram folat vardır. Folat ile birlikte kullanılan B12 vitamini, Hücrelerde DNA sentezinde kullanılan en önemli vitamindir ve hücre sağlığı için çok önemlidir. Hamilelik öncesi ve hamilelik sırasında anne ve bebek sağlığı açısından yararlı olan folik asit içeriği nedeniyle bolca tüketilmelidir.

6. Fazla miktarda B6 vitamini, B1 vitamini ve C vitamini içerir. C vitamininden zengin yiyecekler ,vücut direncini artırır, enfeksiyonlarla mücadeleyi sağlar, serbest radikallerin hücrelere olan kötü etkilerine karşı savaşır.

7. Demir, kalsiyum, magnezyum, manganez ve potasyum gibi vücut metabolizması için çok önemli olan mineralleri gerekli miktarda içerir. Yaşlanma etkilerine karşı savaşır. Potasyum ise kalp ritmini ve kan basıncını kontrol eden çok önemli bir mineraldir.

8. Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Vücudun kuvvetlenmesini sağlar.

9. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. 


Haber Kaynak : KAYSERİ HABER HABER MERKEZİ