YAZ KUR´AN KURSLARI BAŞLADI

YAZ KUR´AN KURSLARI BAŞLADI

GÜVEN: ?CAMİLERİMİZ SİZLERLE GÜZEL?

Kocasinan ilçe müftülüğü yaz Kur´an Kursları´nı Hacı Aliye Tarman Camii´nde gerçekleştirilen törenle başlattı? Törene iştirak eden İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven yaptığı değerlendirmede ?Sizleri gönderdikleri için ailelerinize de teşekkür ediyorum. Camilerimiz, sizlerle güzel, sizlerle neşeli olmaktadır? ifadesini kullandı?

Kocasinan ilçe müftülüğü yaz Kur´an Kursları´nı Hacı Aliye Tarman Camii´nde gerçekleştirilen törenle başlattı? Yaz Kur´an kursuna devam eden öğrencilerden Fatih Cihan tarafından okunan Kur´an-ı Kerim tilaveti ile start verirken, Kur´an kursu öğrencilerinin oluşturduğu bir ilahi grubu tarafından ilahiler okundu.

 Törenin başlangıcında selamlama konuşması için söz alan Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, geçen yıl 3 ayrı dönem içerisinde 18 ila 20 bin arası çocukların camileri doldurduğunu, geleceğin teminatı olan çocukların camilere iştirak etmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, bu yılki yaz Kur´an kurslarının başarılı bir şekilde sürmesini temenni etti.

Törende minik yüreklere seslenen İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, cami ve Kur´an kurslarına devam ettikleri ve buraları şenlendirdikleri için çocuklara teşekkür ederek ?Sizler, anne-babalarınızın yönlendirmesiyle ve aynı zamanda kendi istek ve arzularınız sonucunda camilerimize ve Kur´an kurslarımıza geliyorsunuz. Buralarda bir taraftan Kur´an okumayı öğreniyorsunuz, diğer taraftan da dini değerlerimize, İslami bilgilere sahip oluyorsunuz. Sizlere, bunları öğreten hocalara ve hoca hanımlara teşekkür ediyorum. Yine sizleri gönderdikleri için ailelerinize de teşekkür ediyorum. Camilerimiz, sizlerle güzel, sizlerle neşeli olmaktadır.Kur´an okumayı öğrenmenizle beraber, dini bilgileri hayatınıza aktarmak için buralara adım atıyorsunuz. Yaz kurslarında namaz kılmayı, kız çocuklarımız olarak başörtüsü takmayı öğreniyorsunuz. İnşallah hayatınız hep böyle güzel olur.İlk haftada yaşadığınız bu heyecanı, kursun bitimine kadar yaşamanızı istirham ediyorum. Onun için şimdi olduğu gibi son haftaya kadar devamsızlık yapmadan sürdürün kursunuzu. Namazlarınızı sürekli olarak kılmaya çalışın.?

İl Müftüsü Güven tarafından yapılan dua ile program sona erdi. Düzenlenen programa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Kocasinan İlçe Müftülüğüne bağlı Erkilet bölgesinde görev yapan din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın sonunda, çocuklara bayrak dağıtıldı ve cami dışında hep birlikte günün anısına fotoğraf çektirildi?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı