YAVUZ’DAN AYBÜKE YALÇIN'IN İSMİNİN VERİLDİĞİ OKULUN ADININ DEĞİŞTİRİLMESİ GİRİŞİMİNE TEPKİ

YAVUZ’DAN AYBÜKE YALÇIN

"ŞEHİTLERİMİZDEN RAHATSIZ OLANLARIN TÜRK OLDUKLARINDAN ŞÜPHE DUYARIZ"

Şehit Aileleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın isminin verildiği okulun adının değiştirilmesi girişimine tepki göstererek, "Türkiye’de, Türk bayrağının gölgesinde yaşayıp, şehitlerimizden rahatsız olanların, biz de Türk olduklarında şüphe duyarız" dedi.

Şehit Aileleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, "Batman’ın Kozluk ilçesinde öğretmenlik yaptığı 2017 yılında terör örgütü PKK tarafından şehit düşen Şenay Aybüke Yalçın’ın adı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimi ile Edremit’te bulunan şehidin mezun olduğu Körfez Anadolu Lisesi ile değiştirilmişti. Okulun eski mezunları bir araya gelerek şehit Yalçın'ın isminin okuldan silinmesi için harekete geçti.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın ismi ölümsüzdür ve asla o okuldan kaldırılamaz. Eski mezunların Bedavadan nam sahibi olunmaz şeklindeki beyanları tamamen şehidimize hakarettir. Bu konunun mutlaka takipçisi olacağız. Balıkesir şehrinin Edremit ilçesinin böylesi bir olayla ulusal medyada yer alması utanç vericidir. Dava açan dernek başkanı ve yöneticileri sizleri kınamak çok hafif kalıyor. Yazıklar olsun" diye konuştu.

Yavuz, "Öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın, Vatanı uğruna canını feda etmiş, şahadet mertebesine erişmiş bir değerimizdir. Bu Vatanın her karış toprağında şehit kanları mevcuttur. Vatanımız, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bizimdir ve bayrağımız onlar sayesinde şanla, şerefle dalgalanmaya devam ediyor. Türkiye’de, Türk bayrağının gölgesinde yaşayıp, şehitlerimizden rahatsız olanların, biz de Türk olduklarında şüphe duyarız. Bu isim değişikliği iptal başvurusuyla ilgili yüce Türk adaletinin adilane kararı vereceğinden hiç şüphemiz yoktur" diyerek şu ifadelerde bulundu:

"Şehitlik makamı bizim inancımızda peygamberlikten sonra en yüce makamdır. Aybüke Öğretmenimiz bu ülkenin evlatları için çabalarken şehit olmuştur. Şehit bedavadan olmamıştır. Canından geçmiştir. Toprağa kanını düşürmüş, bayrağımızın al rengine katılmıştır. Okulumuza şehit öğretmenimizin isminin verilmesi bir onurdur. Bundan rahatsız olan zihniyeti bir kez daha kınıyor, hayatlarının baharında şehit olan Şenay Aybüke Yalçın başta olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Şehitlerimizin isimlerini ne okullarımızdan ne de kalbimizden silmeye kimsenin gücü yetmeyecektir."


Haber Kaynak : İHA

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı