YATIRIMLARA HIZ KAZANDIRDI

YATIRIMLARA HIZ KAZANDIRDI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye yatırım ve hizmetleri gerçekleştirirken alınan kararlarda öncelikle Kayserimize yakışır bir hizmet ve yatırım olması, genel şehircilik ilkeleri içerisinde olması ve geleceğe dönük bir yatırım olması i

Melikgazi Belediye Meclisi Kararları başta olmak üzere Encümen ve diğer komisyon kararlarında öncelikle örnek ve referans belediye ile uyumlu çalışmalara onay verildiğini belirten Başkan Büyükkılıç Kayseri ilimiz birçok çalışması ve yatırımları ile örnek gösterilmekte ve Kayseri Belediyeciği gibi bir kavram ile çalışmalar takdir toplamaktadır. Çünkü yatırım ve hizmetler günü kurtarmaya dönük değil tam aksine geleceğe dönük hizmetler bütünlüğüdür. Örnek olarak önceleri çok itiraz edildi. Ancak uygulanan kararlar ile şimdi şehrimizde at arabası yoktur. Seyyar satıcılar yoktur. Dolayısı ile cadde ve köşe başları ve kaldırımlar işgal edilmemektedir. Semtlerde rast gele yol ortalarında Pazar kurulmamaktadır. Pazar Pazarını kaldırırken yine çok itiraz edildi. Ama haklılığımız şimdi ortada. Çünkü Kayserimiz güzele layık bir şehirdir. Rast gele yerlerde satış yapılması, çirkin görüntü oluşturulması ve karmaşıklığa izin vermeyiz. Esnaf siteleri bu anlayışımızın bir ürünü olup bugün örnek gösterilen bir hizmetimizdir.” dedi.
Birçok esnaf ve satıcı grubuna önce yer gösterdiklerini sonra çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan satış yerlerini kaldırdıklarını ifade eden Büyükkılıç, kendilerine tahsis edilen yeni yer konusunda itirazda bulunan 2. El Eşya Pazarı esnafı ile görüşerek, yeni tahsis edilen alanda düzenleme yapacaklarını ve en güzeline ve yakışanına beraber karar vereceklerini kaydetti.
2. el eşya satışı yapan esnaflardan iki temsilci ile görüşen Başkan Memduh Büyükkılıç, bu görüşmede alınan kararın gerekçesinin anlatıldığını çünkü Kayseri'nin güzele layık bir şehir olduğunun kendilerine izah edildiğini sözlerine ekledi.
Bu görüşlere Başkan Yardımcı Mahmut Danacı ile Zabıta Müdürü İsmail Yıldız da iştirak ettiler.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”