YARGI DARBESİ YAPILMAK İSTENDİ

YARGI DARBESİ YAPILMAK İSTENDİ

AK Parti İl Başkanlığında nöbetçi vekil uygulaması kapsamında nöbetçi vekil olan TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, yaptığı konuşmada, “17 Aralık’taki yolsuzluk kılıfı ile bir yargı darbesi yapılmak istendi” dedi.

TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, AK Parti il binasında yapığı basın açıklamasında, "Önümüzde mahalli idareler seçimi, sonra da ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Mahalli idareler seçimi olarak hepinizin bildiği Türkiye’de ve Kayseri’de belediye başkan adaylarımızı belirledik. Şimdi de belediye meclis üyesi adaylarımızı belirlemek için çalışmalar yapıyoruz. Biz Türkiye’yi daha iyi yaşanılabilir bir ülke haline getirmek için uğraş vermekteyiz. Mahalli idareler seçimleri önemli çünkü bildiğiniz gibi Büyükşehir Yasası`nı çıkardık. Buna göre tüm ilçelerimizi ve beldelerimiz mahalli idareler seçimi ile büyükşehir hinterlandının içine alınmış oluyor. Onun için Kayseri Büyükşehir Belediyesi`nin şimdiye kadar merkezde yaptığı hizmetler neyse genel anlamda ilçelerimizde, beledilerimizde ve köylerimizde de olacak. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten ilçe ve belde gezilerini yaptı. Burada hangi projeleri yapacaklarını anlattılar” diye konuştu.
Geçen dönemki mahalli idareler seçimlerinde yüzde 39 oy aldıklarını belirten Yakut, “Şimdi yapılan kamuoyu çalışmaları bunun çok üzerinde olduğunu gösteriyor. Şimdiki seçimlerde hedefimiz yüzde 50’nin üzerinde oy almak. Şu an yapılan kamuoyu araştırmaları bunu gösteriyor ama şu ana kadar yapılan tartışmalar bunu mahalli idareler seçimi olmaktan çıkardı, başka bir noktaya getirdi. Bunun da asıl gerekçesi ağustos ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi. Hepinizin bildiği gibi MİT krizi ile başlayan süreç, Gezi Olayları ile devam etti. Daha sonra da 17 Aralık’taki yolsuzluk kılıfı ile bir yargı darbesi yapılmak istendi. Ortada bir yolsuzluk varsa bu yolsuzluğu kimse koruyacak ve kollayacak değil. Yolsuzluğa adı karışan Sayın Bakanlar, kesinlikle görevleri ile ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan`a giderler. Kimse yapılan yolsuzluğu korumanın peşinde değil. Tabii Yüce Divan`a gitmedikleri takdirde kamu vicdanı zaten rahatsız olacak. Onun için bundan kimsenin şüphesi olmasın. 17 Aralık’taki hadiseye baktığımız zaman; 4 tane ayrı bakanlıkta 2 seneden bu yana yapılan takip neticesinde ayrı ayrı olayların Halk Bankası ile de birleştirilip bir darbe girişiminde bulunulması, ki bu çok önemliydi, o günden bu yana yapılan düzenlemeyle bunların önüne geçildi. Bundan sonra da bu gibi krizlerin çıkması halinde anında müdahale edilerek hem mahalli idareler seçimleri hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine rahat bir ortamda gireceğiz. Şu ana kadar yapılan düzenleme ile MİT krizi ile başlayan Gezi Olayları, 17 Aralık darbe girişimi atlatıldı. Hatırlarsanız Gezi Olaylarının başladığı günlerden sonra şöyle bir şey söylenmişti, olayların önüne geçtikten sonra, ‘Aralık ayında tekrar görüşeceğiz’ diye. Tabii insan hafızası da zaman zaman söylenen sözleri unutuyor ama aralık ayında geldiğinde yargı vasıtasıyla darbe yapmak istedikleri gündeme geldi ki insanlarımız Gezi Olayları sırasında söylenen sözleri unuttular. Biz bunları her geldiğimizde hatırlatacağız. Türkiye bir süreçten geçiyor. İnşallah bu süreci sağ salim atlatacağız" ifadelerini kullandı.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı