YARDIMSEVERLERİN UZATTIĞI EL, GENÇ KADININ GÖZLERİNE UMUT OLDU

YARDIMSEVERLERİN UZATTIĞI EL, GENÇ KADININ GÖZLERİNE UMUT OLDU

“KIZLARIMIN GÖZLERİNİN İÇİNİ GÖRMEK İSTİYORUM”

Bir gözü görmeyen, diğer gözü ise tavuk karası hastalığı nedeniyle yüzde 2 görebilen iki çocuk annesi Filiz Kuş'un hastalığının ilerleyişinin durmasını ve az da olsa görmesini sağlayacak kök hücre nakli, İstanbul Valiliği ve çeşitli yardım kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildi.

İstanbul'da yaşayan 34 yaşındaki Kuş, Acıbadem Kayseri Hastanesi doktoru Prof. Dr. Ayşe Öner'in yapacağı kök hücre nakli sayesinde yeniden görebilme umuduyla kente geldi.

Kök hücre nakli ameliyatı olmak istediğini 13 Şubat'ta Anadolu Ajansı (AA) aracılığıyla kamuoyuna duyuran Kuş, ameliyat öncesi duygularını paylaştı.

Babası askerdeyken 2 yaşında kızamık hastalığına yakalandığını ve sol gözünün bundan etkilendiğini anlatan Kuş, 2 ay hiç göremediğini anlattı.

12 yaşında gözlerine halk arasında tavuk karası olarak bilinen gece körlüğü teşhisi konulduğunu belirten Kuş, o yaşından bu yana gitmediği hastane kalmadığını söyledi.

Bir yakınının kök hücre nakli yapan Prof. Dr. Ayşe Öner'i tavsiye ettiğini aktaran Kuş, şöyle konuştu:

"Geçen yıl geldim, kendisiyle görüştüm, kök hücre nakli olabileceğimi söyledi. Ben sevinçten uçtum. Sonunda bugün geldi. Hayatımda hiç korkmazdım o kadar korkuyorum, o kadar heyecanlıyım, mutluyum ki anlatamam. Kök hücreyi duyunca sevinmiştim ama 30 bin lirayı duyunca yıkıldım. Engelli maaşıyla geçiniyoruz, biz nasıl yapacağız diye düşündük. Başvurmadığım kurum, belediye kalmadı. En son İstanbul Valiliğinin de desteğiyle 30 bin liram toplandı. Allah bin kere razı olsun. Ayrıca Deniz Feneri Derneği yardım etti, Ahbap Derneği yol paramı, masraflarımı karşıladı. Allah bin kere razı olsun. Anadolu Ajansı'nın, herkesin büyük emeği var.

Geçen yıl yüzde 3'tü görme oranım 2'ye düşmüş. Ben inanıyorum yüzde 10 da olsa göreceğim. Kızlarımın gözlerinin içini görmek istiyorum. İki kızım var, gözlerinin rengini bilmiyorum. Kızlarımı bulanık görüyorum. Açık tenliler, onu biliyorum ama bulanıklar. Her işimde onlar bana yardım ediyor, onlarsız dışarı çıkamıyorum. Buraya kardeşimle geldim. Kızlarımı da anneme bıraktım. İnşallah iyileşip gideceğim."

ÖNCELİK YÜZDE 2'LİK GÖRMEYİ KORUMAK

Prof. Dr. Ayşe Öner ise kök hücre naklini uzun süredir uyguladıklarını, son birkaç yıldır da yoğun olarak yaptıklarını belirtti. Tedavinin asıl amacının hastaların görme düzeylerini korumak olduğunu vurgulayan Öner, şöyle devam etti:

"Filiz hanımın gece körlüğü dediğimiz halk arasında 'tavuk karası' olarak bilinen hastalığı var. Sağ gözünü bu hastalık yüzünden kaybetmiş durumda, sadece ışığı seçebiliyor. Sol gözünde de görmesi gittikçe azalıyor. Takibimizde olan bir hasta. Şu anda sol gözünde yüzde 2 görme var. Bu tedaviyle amacımız yüzde 2'lik görmeyi korumak. Görme artışı elde etme ihtimalimiz de var. Yüzde yüz olmamakla birlikte görme artışı ihtimali de var. Öncelikle hastamızın görmesini kaybetmesini önlemeye çalışacağız. İkinci amacımız da bir miktar artış sağlamak. İnşallah başarılı olursak bu gözünü koruyup günlük hayatına en azından devam etmesini sağlayacağız."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ