YARDIM TIRLARI DEPREMZEDELER İÇİN UĞURLANDI

YARDIM TIRLARI DEPREMZEDELER İÇİN UĞURLANDI

ŞİMDİ YARALARI SARMA ZAMANI

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ sloganı ile deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarını sarmak maksadı ile başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde toplanan ve toplam değeri 420 bin TL olan ihtiyaç malzemelerini taşıyan 3 tır, dualarla deprem bölgesine uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven “Biz millet olarak acıların ve sıkıntıların olduğu dönemlerde her türlü ihtilafı bırakıp, bir araya geliriz” değerlendirmesinde bulundu.

İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından ‘Şimdi Yaraları Sarma Zamanı’ sloganı ile başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Elazığ ve Malatya’ya da ki depremzedelere ulaştırılmak üzere ilimiz hayırseverleri ve Kayseri Şeker Fabrikasının desteği ile temin edilen çeşitli ihtiyaç malzemelerini taşıyan 3 tır dualarla deprem bölgesine uğurlandı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile start veren uğurlama töreninde konuşan Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları Platformu Başkanı Ahmet Taş “Deprem doğal bir afettir. İnsanların yardımlaşma, dayanışma ve kardeşlik hukukunu bir araya getirme dönemleridir. Acılar ne kadar paylaşılırsa onun şiddeti azalır. Sevinçlerde paylaşılırsa artar. 1999 depreminden 2 gün sonra sivil toplum kuruluşları ile oraya bir seyahatimiz olmuştu. Birde bugünle kıyaslamaya çalıştım. Adapazarı depreminden sonra yaşadığımız Van depreminde devlet ve millet olarak tecrübemiz, kurtarma çalışmalarımız ve yardım ulaştırma çabalarımız artarak devam etti. Bu konuda gerçekten dünyaya örnek olduk” ifadelerini kullandı.

Törende konuşan bir diğer isim İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven’ de; “Bizler ülke insanı olarak acıların, sıkıntıların ve problemlerin olduğu dönemlerde her türlü ihtilafı bir kenara bırakır, bir araya gelir ve birlikte hareket ederiz. Cuma akşamı 20:55’ten itibaren öncelikle devletimizin bütün kurumları, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlar olarak yapılması gerekenlerin üzerinde bir fedakarlıkla bölgeye intikal edip vefat edenlerin sayısının artmayacağı şekilde hizmetler ve kurtarma faaliyetleri yapıldı. Hepiniz bunları duydunuz. Orada göçüğün altında kaldıkları zaman zamanını Kur’an-ı Kerim okuyarak, namaz kılarak geçiren vatandaşlarımızdan, diğer tarafta kendisini kurtaranlara ‘Geride evlatlarım var. Onları da kurtarın’ diyerek yalvaran annelerden, hatta dilinin bile bilmediği komşusunun kurtarılması için gayret gösteren o hanımefendiden hepimiz haberdarız. Ayrıca yine bir ailenin kurtuluşuna vesile olan Suriyeli üniversite öğrencisi Mahmut’tan da haberimiz var” değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Hizmetleri Daire Başkanı Yaşar Çapcı ise “Allah bir daha bu tür acıları bizlere yaşatmasın. Bu acıların yaşanmaması konusunda da gerekli tedbirleri almayı Rabbim bizlere nasip eylesin” şeklinde konuştu.

Toplanan ihtiyaç malzemelerini taşıyan 3 tır duaların ardından deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı