YAPAMIYORSAK BIRAKALIM

YAPAMIYORSAK BIRAKALIM

CHP’de haftasonu yerel seçimlere yönelik örgüt merkezli bir toplantı yapılmış. Toplantıda İl Başkanı Mustafa Ayan’ın söylediklerini salı akşam TV’de dinledim. Hem de şaşkınlıkla... Aşağıda noktasına dokunmadan aktardığım Sayın AyanR

CHP’nin Kayseri’deki durumu nedir? Aday tespiti noktasında parti hangi aşamada aşağıdaki yazıyı okuyun ve takdiri siz yapın. İşte İl Başkanı Mustafa Ayan’ın sözleri:

“...Önümüzde çok ciddi siyasi olaylar ve seçimler yaşayacağız. Bugün 47.  günü görevi almamızın. İnanın boş durmadan partimize hizmet etmeye, size önderlik etmeye çalışıyoruz. Geldiğimizden beri bir takım eksiklerin farkındayım. Eksik gördüklerimi müsadenizle size anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle şunu istiyorum; sevgili ilçe başkanlarından, almış olduğunuz idari kararların bir örneğini mutlaka bize iletin.. Arkadaşlar geçen gün Sevgili   Başkan Yardımcımız Adnan Bey(Adnan Keskin’i kastediyor)  daha öncesinde Birgün Hanım aradılar;  ‘Adaylarınız kimler; elinizde belge var mı?”diye soruldu. Ne yazık ki bizde belge yok arkadaşlar şu an. İnanın hangi ilçe ne durumda bilmiyoruz. Tüm ilçe örgütlerimizin bir SMS uygulaması mutlaka olacak. Biz 5-6 bin kişiye SMS gönderiyoruz. İnanın çok büyük paralar çok büyük harcamalarımız oluyor; devamlı il’e geliniyor, bize SMS parası gelmiyor. Büyük bir geçmişte borç ödedik; yapacağız görevimiz. İnanın il yöneticisi arkadaşlarımızla ve bulduğumuz borç paralarla bunu ödedik. Tamam mı arkadaşlar;  iletişim çağındayız o sosyal medya tüm dünyayı sarsarken biz çok geriyiz. Bizimle mücadele eden partiler bilişimin içine girmişler, bilmedikleri bir şey yok. Bütün sistemleri kullanıyorlar. Ne olur, bu işi ciddiye almıyorsak, ben de dahil , bu işi o koca çınar Cumhuriyet Halk Partisi’nin hak ettiği biçimde yapmıyorsak, bırakıp gidelim arkadaşlar. Bu işi yapabilecek çok daha kaliteli, ama, göreve talip olmayan arkadaşlarımız var.

Toplantılarımıza bilhassa o toplantılarda sorumluluğu olan arkadaşlarımız mutlaka katılmalı. Bazı toplantılarda ilçe başkanlarımızın olmadığını görüyorum. Yapamayacaksak, vaktimiz yoksa, bu göreve talip olmayın. Başkasının önüne geçmeyin hiç olmazsa. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız var müthiş bir topluluk var. Ancak entengre olmak zorundayız . Birbirimizden haberimiz olmalı sevgili başkanım.

Sonra sevgili gençler; kılık kıyafetlerinize dikkat edin. Adnan Bey telefon ediyor bana,  diyorki ‘kaç tane adayımız var? Hemen ver Parti Meclisinden geçireceğim.’ Önce herkesi saydık  tüm aday adaylarımıza, Sayın Azeri Çölkuşu, dedi ki ‘ya başkan yanlış yaptık’, ne yaptık dedim , ‘bu Parti Meclisinden geçecek’ dedim, kesinleşecek. Tekrar döndüm dedim ki Sayın Genel Başkan Yardımcım ‘bu size verdiğim isimler Parti Meclisinden geçip kesinleşecek mi? ‘evet’ dedi. Dedim ki o zaman bir dakika, arabada gidiyorum, benden bir telefon çok gayrı ciddi bir tavırla aday isimlerini gönder. Dedim öyle şey olmaz...’O zaman askıya alıyorum’ dedi.  Askıya alma gündeme bile alma sakın. Sizlerden geçmeden il yönetiminden geçmeden, kesinleşmeden herhangi bir karar ve böylece biz direkten döndük. Ve şunu da söyleyim, aday adayları ilçelerini ve il başkanlığını aşarak Genel Merkeze kesinlikle müracaat etmesinler arkadaşlar. Çok büyük saygısızlık olur. Adaylarımızdan, önce bulunduğu ilçe ve bizim kesinlikle haberimiz olacak. Bu çok önemli yani; ve şunu da hemen söyleyeyim dünkü görüşmem konuşmam neticesinde şöyle bir anlayış ortaya çıktı. Adaylarımızı biz belirleyeceğiz. Genel Merkezin bu konuda dahli olmayacak...”

Bu sözler üzerine herhangi bir yorum yapmayacağım. Emin olun bu  ifadeler bir İl Başkanının feryadından başka bir şey değil. CHP’nin Kayseri’de düştüğü hali gördünüz mü?

 

VELİ ALTINKAYA



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı