YAMAN DEDE KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

YAMAN DEDE KÜLTÜR VE SANAT EVİ AÇILDI

Talas Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilerek hayata döndürülen ve Talasın manevi mimarlarından Yaman DEDE’nin adı verilen tarihi konak kültür ve sanat evi olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner YILDIZ’ın da katıldığı töre

Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Taner YILDIZ’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.  Kültür evinin açılış konuşmasını yapan Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım,  “Yaman Dede’yi geç anladık ama bundan sonra gelecek nesillerimize iyi anlatmalıyız” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tarihi ve kültürel varlıklarıyla zengin Kayseri’nin tam bir Anadolu şehri olduğuna vurgu yaparak, hükümet olarak verdikleri desteklerle Talas’a da katkı sağladıklarının altını çizdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Bakan Yıldız, konağı inceledi. Konağın alt katındaki Türk İslam Sanatı Derneği tarafından açılan ebru ve hat kursunu ziyaret ederek, eline aldığı divitle Arapça yazmaya çalıştı. Ancak divitle yazmakta zorlanan Bakan Yıldız, Türkçe "Kat etmek" ve "Sabretmek" kelimelerini ustalıkla yazdı.

Bakan Yıldız’a öğrenciler tarafından Hz. Osman'ın kılıcının tasvir edildiği, Nazar duasının yazılı olduğu tablo hediye edildi. Yıldız açılışın sonunda tasavvuf musikisi korosunun verdiği mini konseri dinleyerek uhrevi alemin hazzına vardı. 



Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı