YALÇIN KEPEZ YENİ YOLUNU İNCELEDİ

YALÇIN KEPEZ YENİ YOLUNU İNCELEDİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 8 kırsal mahalleyi Malatya yoluna bağlayan Kepez hattındaki yeni yol yapım çalışmalarını inceledi.

Başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerle birlikte Kepez Mahallesi’nin girişindeki çalışma bölgesine gelen Başkan Yalçın, Yazyurdu, Cebir, Yamaçlı, Sosun, Örencik, Çömlekçi ve Alaybeyli mahallelerinin de geçit noktası olan yolla ilgili bilgiler aldı.                                          

Engebeli ve keskin virajlı mevcut Kepez yolunun 12 metre altında sürdürülen ve kot farkı giderilerek düz bir zemine indirilen yolun yapımında çalışanlarla görüşen gelen Başkan Yalçın, emekleri için kendilerine teşekkür edip kolaylıklar diledi ve  bin metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde planlanan yeni yolla birlikte bölgedeki kırsal mahallelerin ulaşımında büyük kolaylık sağlanacağını kayedetti.                                                                                    

Mevcut yolun hem dar hem de engebe ve çok sayıda virajlarla dolu olduğunu belirten Başkan Yalçın, sözlerini  şöyle  noktaladı  “Kepez Mahallemizin şu anki yolu özellikle kış çalışmalarında ulaşımın aksamasına ve yol güvenliğinin kaybolmasına neden oluyordu. Biz de yaptığımız planlama ile mevcut yolun hemen altına kot farkı olmayan, düz bir zeminde, daha geniş, güvenli ve konforlu bir yol yapımına başladık. Hâlihazırdaki yolun 12 metre altında kayaların kırılması ile ortaya çıkan hafriyat yine yeni yolun dolgusunda kullanılıyor. Şu an 7 metre genişliğindeki yoldan sağlanan ulaşım, dolgu ve sıkıştırma çalışmalarının ardından bahar mevsimiyle birlikte 20 metre genişliğindeki yeni yoldan sağlanacak. Şimdiden bu bölgedeki kırsal mahallelerimize hayırlı olsun.”                        

Öte yandan ekipler, Kepez girişindeki yol yapım çalışmalarının yanı sıra Kuruköprü Mahallesi’nde de bin metre uzunluğundaki Yavuz Sultan Selim ve Sağlık 2 Sokağın asfaltını yenileyerek ulaşıma açtı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı