YALANCININ MUMUNU

YALANCININ MUMUNU

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na açtığı tazminat davalarından kazandığı paralarla, halka dağıttığı sucukla ilgili yeni bir yalan ortaya atıldı. CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuoğlu`nun "Sucuk par

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan`la birlikte basın karşısına çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin Avukatı Mehmet Savruk, Şevki Kulkuloğlu`nun açıklamalarını anında yalanladı. CHP Genel Başkanı ve bazı milletvekillerinin Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile ilgili olarak ortaya attıkları ve ardından tüm Türkiye`ye rezil oldukları tiyatronun son perdesinin oynandığını ifade eden Savruk, "Seçim atmosferinin ve yoğunluğunun kendini hissettirdiği şu günlerde bu komediyi başarıyla sahneleyerek izleyenlerde tebessüm oluşturdukları için başrol oyuncusundan figüranlarına kadar herkesi canı gönülden kutluyorum" dedi.   

Bugüne kadar söylenen tüm iftiraların yalan olduğunu dile getiren Avukat Mehmet Savruk sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortaya attıkları her iddia fos çıkan, yalancı ve müfteri oldukları mahkeme kararlarıyla tescillenen, dahası Türk siyaset tarihine geçecek şekilde `Bir daha insanlara iftira etmeyin, ayıptır` diye mahkemeden kınama cezası alan bu arkadaşların şimdiki numarası da "sucuk paralarının Kılıçdaroğlu`ndan çıkmadığı" iddiası oldu. Attıkları iftiraların ve söyledikleri yalanların bedeli olarak alınan tazminatlarla dağıtılan sucuklar, uzun zaman ülke gündeminde yer bulmuş ve adeta hafızalara kazınmıştı. Aradan hayli zaman geçtikten sonra şimdi çıkıp `sucuk paraları bizden çıkmadı` diye açıklama yapma gereğini duymalarını hayretle ve şaşkınlıkla izliyoruz. Sunacağımız belgelerle, bu iddialarının da yalan olduğunu ve tazminatların kimlerden alındığını makbuzları ile tek tek ortaya koyacağız. Eskilerin bir sözü vardı; `yalancının mumu yatsıya kadar yanar` diye. Görüldüğü gibi yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadan iki dakika içinde sönüverdi. Özetle şunu söylemek gerekirse 50`ye yakın tazminat davası açtık. Bu davalardan kesinleşmiş olanlarının parasını çektik. Bazı davalarda para icra dairesine yatmış olmasına rağmen, hukuki süreç devam ettiğinden henüz çekmedik. Diğer davalarda da hukuki süreç devam etmektedir. Ancak bir tek davada Yargıtay`ın tashihi karar sonucu verdiği kararı, sanki tüm davalarda verilmiş gibi kamuoyu yanıltılmaktadır. Bu davada verilen yerel mahkeme kararını temyiz ettik ve dolayısıyla henüz bu davanın da hukuki süreci devam etmektedir. Bu davada dahi sözlerinin arkasında durmadılar ve "Biz başkanı kastetmedik, hakaret amacımız yoktu" gibi laflarla kıvırttılar. Seçimlere bir hafta kala sahnelenen bu komediden maksat seçmenin düşüncesini etkilemek ve oylarını artırmak ise nafile işlerle uğraşıyorlar. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve onun değerli başkanının halk nezdindeki yeri bu tür basit oyunlarla sarsılmayacak kadar sağlam ve güvenlidir."                                                                                                                                  

CHP`liler tarafından Yargıtay tarafından bozulduğu iddia edilen davada bir bozmanın söz konusu olmadığını, tazminatın düşürüldüğünü vurgulayan Mehmet Savruk, "Yerel mahkeme 25 bin lira tazminata hükmetmişti. Karar Yargıtay`a gitti. Yargıtay tazminat miktarını fazla buldu. "Manevi tazminat zenginleşmeye sebep olamaz" denilerek CHP Genel Başkanının 12 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Kararın iptali söz konusu değildir" dedi.    

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu`nun dokuz katlı bina yalanı ile ilgili açılan davanın da tamamlandığını ifade eden Savruk, Mahkeme 15 bin TL tazminata hükmetti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi kararı onadı. Kılıçdaroğlu`nun tashihi karar talebi de reddedildi. Sadece bu davadan 20 bin TL`den fazla para alındı" diye konuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin Kemal Kılıçdaroğlu`na yalancı demesi nedeniyle Kılıçdaroğlu`nun açtığı davayı da hatırlatan Savruk, mahkemede 15-16 yalanı ortaya koyduklarını ve bu nedenle Kılıçdaroğlu`nun açtığı davanın reddedildiğini belirtti.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik