YAHYALI’DA Kİ ORMAN YANGINI HENÜZ KONTROL ALTINA ALINAMADI

YAHYALI’DA Kİ ORMAN YANGINI HENÜZ KONTROL ALTINA ALINAMADI

Yahyalı ilçesi Kapuzbaşı ve Ulupınar mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda önceki gün öğle saatlerinde çıkan yangın tüm çabalara rağmen henüz kontrol altına alınamadı.

Kapuzbaşı ve Ulupınar mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda önceki gün öğle saatlerinde çıkan ve şiddetli rüzgarında etkisiyle hızla yayılan ve henüz kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmaları gece boyunca devam etti.

Yangının ilk saatlerinde bölgeye giderek çalışmaları yakından takip eden gecede bölgeden ayrılmayan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk yaptığı değerlendirmede şiddetli rüzgarın çalışmaları olumsuz etkilediğine dikkat çekerek şunları kaydetti. “Öncelikle Yahyalı’mıza,Kayseri’mize ve ülkemize geçmiş olsun diyorum. Yangın,yaklaşık 80 hektarlık  bir alanda büyük çoğunluğu da örtü yangını şeklinde devam ediyor. Bölge coğrafi açıdan oldukça sarp bir yapıya sahip. Yangını söndürmek için her türlü müdahaleyi yapıyoruz. Bölgede yaşayan insanlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yangınla mücadelemiz zor şartlarda devam ediyor. Şiddetli rüzğarda yangını kontrol altına almamızı zorlaştırıyor. Temennimiz en kısa zamanda yangının kontrol altına alınmasıdır. Yangının çıkış nedeni kolluk kuvvetleri tarafından araştırılmaya devam ediyor. Ben desteklerinden dolayı Kayseri Valisi’ne, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı’na,  Jandarma Bölge Komutanı’na, Milli Parklar Bölge Müdürü’ne, ve Orman İşletme şeflerine yürekten teşekkür ediyorum.”

Yangın yapılan çalışmalara rağmen henüz kontrol altına alınamazken ekiplerin ve destek veren bölge halkının söndürme çalışmalarına aralıksız devam ettiği öğrenildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da