Yahyalı Devlet Hastanesi’ne yeni birimler

Yahyalı Devlet Hastanesi’ne yeni birimler

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Yahyalı Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan yeni birimlerin açılışını yaptı.

Tefrişatı Yahyalı Ticaret Odası tarafından yapılan Gebe Okulu ve tefrişatı hayırsever tarafından yaptırılan Palyatif Bakım Merkezi düzenlenen törenle açıldı.Törene Başkan Esat Öztürk’ün yanı sıra Yahyalı Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muhammed Mustafa Özdemir, Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu, hastane personelleri ve vatandaşlar katıldı.       

Açılışta konuşan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk; “Bugün burada iki güzelliği bir arada yaşıyoruz. Gebe Okulumuzu ve Palyatif Bakım Merkezimizi dualarla açıyoruz. İlçemize hayırlı olsun. Ben Ticaret Odamıza ve hayırseverimize şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayırseverlerimizin sayısını artırsın. Doğduğunuz yer ile ödeşmek kadar güzel bir şey yok. Yahyalı hayırseverleri ile bilinen bir ilçe. Evdeki malın kimseye faydası yok. Ama bir eser bırakmayı, bu gök kubbede hoş bir seda bırakmayı Allah herkese nasip etsin. Vermek bir güzelliktir. İlçemiz adına Ticaret Odamıza ve hayırseverimize teşekkür ediyorum.” İfadesini kullandı.        

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Benli’ de konuşmasında; “Biz insanları normal doğuma teşvik etmek istiyoruz. Çünkü sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir doğumla başlar. Mikrobiyota dediğimiz yeni bir dünyamız var. Yeni keşfedilen Mikrobiyota’ da normal doğum ile sezaryen arasında çok büyük farklar olduğu tespit edilmiş, sezaryen ile doğan bebeklerin ileri de daha fazla enfeksiyona maruz kaldıklarını biliyoruz. Biz normal doğumu daha çok öneriyoruz. Kayseri Kamu Hastanelerinde primer sezaryen oranımız Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği %15 oranının altında. Buda bizim için sevindirici bir durum. Gebe Okulumuz Yahyalı’ya hayırlı olsun. Ben Ticaret Odamıza ve Palyatif Bakım Merkezi’nin tefrişini yapan hayırseverimize teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde  bulundu.

Tören Yahyalı Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koyuncu ’ya ve hayırsever Anakız Göksun’a teşekkür plaketi takdimi ile noktalandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı