YAHYALI BELEDİYESİ YAVRU KEDİLERE SAHİP ÇIKTI

YAHYALI BELEDİYESİ YAVRU KEDİLERE SAHİP ÇIKTI

Yahyalı İlçesi’nde annesi tarafından terk edilen yavru kedilere belediye ekipleri sahip çıktı.

İlçenin Yerköy Mahallesi’nde yavru kedilerin annesi tarafından terk edildiği bilgisini alan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından bölgeye gidilerek kedilere gerekli bakımlarının yapılması talimatını verdi. Bölgeye giden Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, elma kasalarının altında mahsur kalan yavru kedilere hummalı bir çalışmanın ardından ulaştılar. Veteriner tarafından sağlık kontrollerinden geçirilen yavru kediler, beslenerek gözetim altına alındılar.

Sabah saatlerinde Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’ü arayarak konudan haberdar eden Yerköy Mahallesi sakini Mustafa Derin; “Sabah saatlerinde belediye başkanımızı aradım. Sağ olsun doktorumuzu ve ekiplerini buraya gönderdi. Sizlerin sayesinde yavruları kurtardık. Kedilere ulaşınca evladıma kavuşmuş gibi mutlu oldum. Hayvana merhamet etmek bam başka bir şey” diye konuştu.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk’te ilçe sakinlerine evlerinin önüne su ve yiyecek bırakmaları tavsiyesinde bulunarak şunları kaydetti. “Vatandaşımızdan gelen telefon üzerine ekiplerimizi hızla bölgeye gönderdim. Yavru kedileri özenli bir çalışmanın ardından kurtarıp ve gerekli kontrollerini yaparak gözetim altına aldılar. Ekibime yürekten teşekkür ediyorum. Belediye olarak her zaman evcil ve sokak hayvanlarına sahip çıkıyoruz. Onlara gıda ve tedavi desteği veriyoruz. İlçemizin belirli noktalarına ve doğaya kuru mama bırakarak onların aç kalmalarını önlüyoruz. Gönlü ve yüreği güzel olan ilçe halkımıza hayvanlara sahip çıkmaya davet ediyorum. Onların aç ve susuz kalmamaları için sokaklara, evlerimizin ve dükkânlarımızın önlerine yiyecek ile su bırakalım.”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ