YAHYALI BELEDİYESİ HAYVAN SATIŞ PAZARI

YAHYALI BELEDİYESİ HAYVAN SATIŞ PAZARI

Yahyalı Belediyesi kurban bayramı öncesi kurbanlık satışı yapılacak hayvan pazarındaki hazırlıklarını tamamlayarak, küçükbaş kurban satışı için hizmetine açtı.

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk ve Belediye Daire Müdürleri ile birlikte hayvan pazarında yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. Hayvan pazarında yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Esat Öztürk, "Gölgesi üzerimize düşen kurban bayramının Yahyalı’mıza, Kayseri’mize, Türkiye’mize ve tüm İslam alemine hayırlar, huzurlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bulunduğumuz mekan küçükbaş hayvan satış noktamız. Burada birden elliye kadar çeşitli ebatlarda hazırlanmış satış yerleri bulunmakta. Burası mezbahanesi ve otoparkıyla vatandaşlarımızı rahat ettirecek bir tesis olarak hazırlandı" dedi.
Başkan Öztürk, "Bu sene inşallah hem kurban alan, hem de kurban satan vatandaşlarımız rahat edecek. Ben öncelikle buradan Belediye Başkan Yardımcımıza, Fen İşleri Müdürümüze ve Zabıta Müdürümüze teşekkür ediyorum. Hayvan pazarımızda Zabıta Müdürlüğümüz sürekli kontrollerini, Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ise temizliği sürekli olarak yapacak. Ben özellikle hayvan satışı yapan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Burayı güzel ve hijyenik olarak kullanmalarını istiyorum. Hayvan pazarımız diğer ilçelerimize de örnek olacağına inanıyorum. Kapımız gönlümüz açık, eğer arzu ederlerse diğer ilçelerimize de yardımcı oluruz. Tertipli düzenli bir hayvan satış noktamız oldu. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra hayvancılığı ilçemizde geliştirme adına burayı hayvan satış noktası olarak da kullanacağız. Altını çizerek söylemek istiyorum, hayvan pazarımız sadece kurban kurbana hizmet veren bir yer değil, bu tertip ve düzenle her Cuma günü hayvan satışı yapılan bir Pazar haline getireceğiz. Çevre ilçelerden hayvan satın almak isteyenler veya büyükbaş, küçükbaş hayvan satmak isteyen vatandaşlarımız buradan istifade edecekler. Ben ilçemize hayırlı olsun diyorum.” dedi.
Hayvan pazarında yer almak için Yahyalı Belediyesi’ne müracaat eden satıcılar belediye binasında yapılan çekilişin ardından yerlerini belirleyerek, hayvan pazarında satışa başladılar.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik