YAHYA KEMAL BEYATLI ORTAOKULU

YAHYA KEMAL BEYATLI ORTAOKULU

ROMANYA´NIN BARLAD KENTİNE GİTTİ .

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen ?My Europe, My Future , My Responsibility- Energy and Sustainability???Alternatif ve Yenilenebilir Enerji? Benim Geleceğim , Benim Sorumluluğum? adlı Erasmus+ Okullar Arası Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar (KA219) Projesi kapsamında, Melikgazi ilçesine bağlı Yahya Kemal Beyatlı Ortaokulu, Romanya´nın Barlad kentine projenin ilk çalışma ziyaretinde bulundular.
Çalışma ziyaretinde Okul Müdürü Muhittin Fındıkçı, İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Mustafa Koç ile Fen Bilgisi Öğretmeni Kılıç Arslan Aydın ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tarık Bayrakdar iştirak etti.
Ziyaretle ilgili yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi. Çalışma ziyareti süresince proje ortağı diğer ülkeler olan Lüksemburg, Almanya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti´nden gelen toplam 16 öğretmenlerle çeşitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirildi.
ziyaretin birinci günü okulda öğretmenlerin karşılanması ile başlanmış daha sonra gruplar halinde okulun gezilmesi eğitim ve öğretim konusunda fikir alışverişinde bulunulması ile devam edilmiştir. Daha sonra ise katılımcı öğretmenlerle birlikte Barlad Belediye Başkanı ile bir görüşme yapılmış ve ülkemizin bayrağı ile birlikte Kayseri´yi tanıtıcı kültürel hediyeler de takdim edilmiştir. Öğleden sonra ise öğretmenler ile proje atölye çalışmalarına geçilmiş başta proje internet sitesi olmak üzere proje faaliyetleri üzerine görüşmeler yapılmıştır.
İkinci gün ise Stejarul Hidroelektrik santraline ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bicaz bölgesinde bulunan bu tesiste alternatif enerji konusunda uzmanlar tarafından bilgilendirilmeler yapılmıştır.
Üçüncü gün ise okulda faaliyetlerine devam eden grup önce öğrencilerin okul ortamında üretmiş oldukları alternatif ve yenilenebilir enerji temelli çalışmalarını beraber incelemiştir. Daha sonra Ekoloji Uzmanı tarafından Güneş enerjisi ve kullanma yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapılıp etkin bir çalışma ortamı oluşturulmuştur.
Okul Müdürü Muhittin Fındıkçı ?Bu unutulmaz zamanları geçirmemize çok büyük emeği geçen başta Paula Dascalu ve İrina Stoian olmak üzere tüm Romen meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Burada ülkemiz geleceği için çok önemli olarak gördüğümüz proje faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra 15 Temmuz sürecinde özellikle yabancı medyanın da yanlış yönlendirmeleri ile oluşan güzel ülkemizin yurt dışındaki imajı ve yanlış anlaşılmaları konusunda da ortaklarımız ile görüşmelerde bulunulmuş ve fikir alışverişinde bulunulmuştur.? diye düşüncelerini belirtti.
Haber: Süleyman Erdoğan



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”