VİCDANİ REDDE RED

VİCDANİ REDDE RED

Türkiye Partisi İl Başkanı Davut Demirkıran, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Ali Yavuz, bedelli askerlik ve vicdani ret uygulamalarını reddettiklerini söyledi.

Türkiye Partisi olarak bedelli askerlik ve vicdani ret konularına tamamen karşı olduklarını söyleyen Davut Demirkıran, bedelli askerliğin Türkiye'nin gündemi olmasından rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. Başbakan'ın daha önceleri bedelli askerlik konusunu referanduma götürme sözü verdiğini ve bu sözün yerine getirilmesi gerektiğini söyleyen Demirkıran, “Bu referanduma biz değil, sadece şehit aileleri katılsın. Referandum sonrasında eğer yüzde 1 bile evet oyu çıkarsa biz de destek veririz. Aksi takdirde biz de bu konuları reddediyoruz” diye konuştu.

Demirkıran, “Bu ülkenin namuslu insanlarının verdiği vergilerle mecliste bulunan 4 PKK'lıya maaş ödeniyor. Bu konuda da ben vicdani retçiyim. Gerekirse bu konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bile götüreceğim” ifadesinde bulundu.

Her zaman bedelli askerlik ve vicdani ret olayına karşı olduklarının altını çizen Türkiye Harp Malulü Geziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, “Her iki konunun da kabul edilmesine karşıyız. Biz bu vatana bedel verdiğimiz gibi herkesin de Türkiye Cumhuriyeti'nin topraklarında bu vatana hizmet etmesini istiyoruz” dedi.



2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı