VETERİNER HEKİMLER KURBAN BAYRAMINA HAZIR

VETERİNER HEKİMLER KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Kayseri Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akif Başol, kurban kesimi ve alımında dikkat edilecek hususlar konusunda uyarıda bulundu. Başol, kurban öncesi yapılan hazırlıklara dair de bilgi verdi.

Satın alınan kurbanlık hayvanın sağlıklı olması gerektiğini söyleyen Başol, büyükbaş hayvanlarda 2, küçükbaş hayvanlarda 1 yaş sınırına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Kayseri’de 2 yaşın altında kurbanlık hayvan satışının fazla olduğuna değinen Başol, kurbanlık hayvan alan vatandaşların, bir veteriner hekime hayvanın yaşı konusunda danışması gerektiğini ifade etti. Başka il ya da ilçelerden gelen hayvanların veteriner sağlık kontrollerinin olması gerektiğini belirten Başol, hayvanların kulak küpeleri ile hayvan pasaportuna dikkat etmeleri gerektiğinin de altını çizdi.
Başol, Kayseri Veteriner Hekimleri Odası olarak, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayvan pazarlarında hayvanların hamile olup olmadığını denetleyeceklerini ifade etti. Başol, “Kurban Bayramına iki gün kala kurban satış komisyonunca kurban satış yerlerinde ultrason kullanabilen veteriner hekimleri görevlendirdik. Bu veteriner hekimler kurbanların gebe olup olmadığını teşhis edecekler. Ücretsiz olarak bu hizmeti sunacağız. İnşallah umduğumuz sonuç çıkar.” diye konuştu.
İl kurban komisyonu tarafından belirlenen alanlar dışında kurban kesimi yapılmayacağına dikkat çeken Başol, kesim yerlerinde dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı:
“Kesim yerlerinin temiz olması gerekiyor. Akan su olması gerekiyor. Kullanılan bıçak, malzeme ve eller sürekli kirlenecek bunların sürekli yıkanması gerekiyor. Hayvan yatırılırken işkence yapılmamalı, kesim mümkünse askıda yapılmalı bunun faydası hayvandaki tamamen boşalıyor. Yerde olursa kan tamamen boşalmıyor. Bu da etin kalitesini bozuyor ve erken bozulmasına neden oluyor.”

 



İncesu’da sağlık hizmetleri değerlendirildi

ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi