VERGİ HAFTASI 25. KEZ START VERDİ

VERGİ HAFTASI  25. KEZ  START VERDİ

VergiGelirlerini artırmak ve Vergi bilincini geliştrmek maksatlı her yıl 24 Şubat -02 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı`nda Ata`nın manevi huzuruna çıkarak start verildi... Etkinlikler kapsamında Vali Orh

Kayseri Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve Kayseri Vergi Dairesi Başkanlığı çalışanları, 25. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı`nda  bulunan Atatürk Anıtı`na çelenk  bırakıp, saygı duruşunda bulunuldu ve  İstiklal Marşı okundu.

Cumhuriyet meydanındaki etkinlik  Vergi Dairesi  Başkanı Niyazi Özkök`ün haftanın anlam ve önemine dair konuşması ile sürdü... "Toplumumuzda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması, vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının bütün kesimlere kazandırılması amacıyla, 1990 yılından beri kutlanmakta olan Vergi Haftası`nın 25`incisi bu yıl 24 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında ülke genelinde ve ilimizde çeşitli etkinlikler ile kutlanacaktır. Daha önce neredeyse beyan dönemi geçtikten sonra kutlanan Vergi Haftası, Gelir İdaresi Başkanlığı`nın kuruluşundan sonra hem mükelleflerimizin hem de kamuoyunda vergi bilincinin oluşmasına katkı sağlamak üzere beyan döneminden önce şubat ayının son haftasında kutlanmaya başlanmıştır"

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök ve beraberinde ki heyet daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün`ü makamında ziyaret ederek, Vergi Haftası kapsamında düzenlenecek olan etkinlikler hakkında bilgiler verdiler. Burada bir konuşma yapan Özkök, verginin devlet için olmazsa olmaz olduğunu vurgulayıp şunları kaydetti... İşimizi aktif bir şekilde yürütmekteyiz. Kayıt işini kayıt altına almakta kararlıyız. Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerimizi ziyaret edip, hediye veriyoruz. Okulları da ziyaret edip, vergi bilincini artırmak için söyleşiler düzenlemeyi düşünüyoruz"

 

Vali Orhan Düzgün` de Vergi Dairesi`nden gelen konuklarını ağırlarken yaptığı değerlendirmede   "Devletlerin kamu hizmetlerini yerine getirmesi için, mutlaka finansal ve mali güce sahip olması gerekiyor. İnsanların bir arada toplu olarak yaşamaları sonucu, kuralların oluşturulması, düzeni oluşturması sonucu oluşturulan devlet olarak isimlendirdiğimiz kavramında tabi ortak giderlerin karşılanmasında bazı kamu hizmetlerinin karşılanmasında bir gelire sahip olması gerekiyor" ifadesini kullananarak vergi gelirlerinin önemine dikkat çekti...



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti