VEKİL ARIK HAZİNE VE MALİYE BAKANI’NA SORDU

VEKİL ARIK HAZİNE VE MALİYE BAKANI’NA SORDU

“BORCA KARŞILIK CAMİ ARSASI ALMAK RUTİN UYGULAMA MIDIR?”

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocasinan Belediyesi’nin iştiraklerinin vergi borcuna karşılık cami, okul ve sağlık merkezi arsalarının Hazine ve Maliye Bakanlığı’na devri konusunu TBMM gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Arık, “Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı’nın belediyeler ve iştiraklerinden alacaklarına karşılık cami, sağlık merkezi, okul arsası alması rutin bir uygulama mıdır?” diye sordu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kocasinan Belediye Meclisi’nin 4 Ocak 2021 tarihinde aldığı kararı TBMM gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Arık, soru önergesinde şu görüşleri dile getirdi: “Kayseri ili Kocasinan Belediyesi meclisinin 04 Ocak 2021, Ocak ayı birinci toplantısı, birinci oturumunda 17 sıra numaralı gündem maddesi gereği, sermayesinin yüzde 100’ü Kocasinan belediyesine ait olan, Kocasinan İmar İnşaat Temizlik Danışmanlık Turizm Gıda Sanayi Ticaret A.Ş 'nin Gevhernesibe Vergi Dairesine gecikmiş vergi borcu olan 8.904.000 TL’ye karşılık, yine ilgili şirketinde Kocasinan Belediyesi’nden alacağına karşılık, vergi dairesi ile dört adet cami arsası, bir adet okul arsası ve yine bir adet sağlık merkezi arsasının vergi borcuna karşılık mahsup edilmek üzere belediye encümenine yetki verilmiştir. Bu bağlamda;

1-) Türkiye Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı’nın belediyeler ve iştiraklerinden alacaklarına karşılık cami, sağlık merkezi, okul arsası alması rutin bir uygulama mıdır?

2-) TC Maliye Bakanlığı söz konusu uygulamayı başka belediyeler ve iştirakleri içinde hayata geçirmiş midir? Maliye Bakanlığı, bugüne kadar hangi belediyeler ve iştiraklerinden vergi borçları karşılığında okul, cami, sağlık merkezi olan arsalarını alarak mahsuplaşmıştır?

3-) Ticari değeri olmayan alınıp satılması mümkün olmayan okul, cami, sağlık merkezi gibi kamusal alan arsalarını Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borca karşılık mahsuplaşması hazineyi zarara uğratmak değil midir?

4-) Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu arsaları nasıl değerlendirmeyi planlıyor?”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı