VEKİL REKTÖR PROF. DR. HAMZA ÇAKIR

VEKİL REKTÖR PROF. DR. HAMZA ÇAKIR

MEDYA MENSUPLARINI İFTAR YEMEĞİNDE AĞIRLADI

Erciyes Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamza Çakır tertiplediği iftar yemeğinde ilimiz medya mensupları ile bir araya geldi. Pr.Dr. Çakır Rektörlük seçimlerine yönelik yapmış olduğu değerlendirmede kendi adaylığına dair de açıklamada bulunarak ? Benim şuan ki pozisyonumda bunu açıklamamın doğru olacağını düşünmüyorum. Ne zaman seçim tarihini açıklayacak olursam o gün de aday olup olmayacağımı açıklamış olacağım? ifadesini kullandı?
Erciyes Üniversitesi Talas Sosyal Tesisleri´nde gerçekleştirilen iftar programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Yetim, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, KAY-GRUP Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya ve medya mensupları katıldı.
Prof. Dr. Hamza Çakır iftar yemeği öncesi yaptığı değerlendirmede ?Basın mensuplarıyla iletişimimizi 2002 yılından bu yana artırarak devam ettirdik? diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü? ?İletişim Fakültesi´nde yerel basından birçok tecrübeli gazeteciyi ders vermek üzere fakülteye davet ettik. Yerel basınla olan bu yakınlığı başka iletişim fakültelerinde görmediğini, her iki tarafında birbirlerine kapılarının sonuna kadar açık olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Çakır; ?Bundan dolayıdır ki Vekil Rektör olarak Erciyes Üniversitesi´nin kurulduğu günden bu yana sürekli destek veren basın camiasıyla birlikte iftar yapmayı yerinde bulduk?
Sözlerinin devamında Erciyes Üniversitesi´nin son dönemdeki başarılarına da vurgu yapan Pr.Dr. Çakır, ?Üniversitemiz TÜBİTAK´ın yapmış olduğu son araştırmalarda yenilikçi bir üniversite olarak Türkiye´de 21.sıradan 13. sıraya yükseldi. Biz bunu daha ileri seviyelere çıkarmak için özellikle bilimsel ve teknolojik alanda, patent adına ciddi çalışmalar yapılması için bugünden çalışmaya başladık.? İfadesini kullandı.
Erciyes Üniversitesi´nde gerçekleştirilecek olan Rektörlük seçimleriyle alakalı açıklamalarda bulunan Pr.Dr. Çakır, ?Şuanda seçim tarihi belli değil. Önümüzdeki aylarda olabilir. Tam olarak tarih veremem. Yüksek Öğretim Kurulu bu tarihi belirleyecek. O yüzden bugünden seçim tarihini söyleyemiyoruz. Seçim tarihi belirlendiğinde bunu siz basın mensuplarıyla paylaşacağız.? Değerlendirmesinde bulundu?
Konuşmasında rektörlük için aday olup olmayacağı konusuna da değinen Vekil Rektör Çakır şunları kaydetti? ? Benim şuan ki pozisyonumda bunu açıklamamın doğru olacağını düşünmüyorum. Ne zaman seçim tarihini açıklayacak olursam o gün de aday olup olmayacağımı açıklamış olacağım. Çünkü ben şuan seçim hükümetinin Başbakanıyım Bu günden böyle bir tavır sergilemek daha ahlaki ve etik olur, ama biz burada rektör gibi hareket etmek zorundayız zaten vekil Rektör olarak atandık iki günü birbirine eşit olan ziyandadır mantığıyla bir günde görev yapsak o bir günün hakkını vermek zorundayız seçim olup yeni rektör atanana kadar bu görevi hakkıyla yerine getirmeye çalışacağız?
HABER : SÜLEYMAN ERDOĞAN



Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”