VATANDAŞA 1 MİLYON BEDAVA BİSİKLET

VATANDAŞA 1 MİLYON BEDAVA BİSİKLET

İLİMİZDE ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR

HABERİ İZLE

Sağlık Bakanlığı obeziteyle mücadele kapsamında Türkiye genelinde 1 milyon ücretsiz bisiklet dağıtacak. Sağlık Bakanlığın belediyelere vereceği bisikletlerin dörtte birine kartlı sistemin kurulacağı bisiklet parklarında vatandaşlara ücretsiz tahsis edecek. Diğer bisikletlerin sivil toplum örgütleri ve öğrencilere dağıtılacağını, bir kısmını da belediyelerin istediği şekilde değerlendirecek. Bisikletlerin ise çocuk, genç ve yetişkinler için ayrı ayrı olacağı belirtiliyor. Bu kapsamda konuyla ilgili haber ekibimize bilgiler veren Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Sağlık bakanlığı ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli hayat' projesi kapsamın da ilimizde bisiklet dağıtımı konusunda çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu obeziteyle mücadele için 1 milyon bisiklet dağıtılacağını açıklayarak, toplumun teşvik edilmesi için belediyelere her bir metrelik bisiklet yolu için bir bisiklet verileceğini ve toplam 1 milyon bisiklet dağıtımının projelendirildiğini belirtti. Bu kapsamda konuyla ilgili haber ekimize özel açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Sağlık bakanlığı ‘Sağlıklı Beslenme ve Hareketli hayat' projesi kapsamın da ilimizde bisiklet dağıtımı konusunda hızlı bir şekilde çalışmalarının devam ettiğinin altını kalın çizgilerle çizerek, illerimize bisiklet dağıtımı konusunda çalışmalar yapıyor. Şuan protokol aşamasındadır. Bu kapsamda Bakanlığımız Halk Sağlığı İl Müdürlüğünden çalışmalar yapmamızı talep edildi. Üniversitelerde bisiklet yolu ve bisiklet kullanımını teşvik çalışması kapsamında ‘bisiklet yolunu taahhüt eden üniversitelerde öğrencilere bisiklet dağıtımı yapılacak. Bunun çalışmalarını henüz devam etmektedir. Bizde ilimizde Erciyes ve Abdullah Gül Üniversiteleriyle yaptığımız görüşmeler neticesinde kendilerinden bisiklet taleplerini ve öğrenci sayılarını istedik. Sağlık Bakanlığımıza da bu konu hakkında bilgilendirdik. Yakın zamanda konu netleştiğinde inşallah üniversite öğrencilerimizin üniversite kampusu içerisinde ulaşımlarını bisikletle sağlamalarını ‘sağlıklı yaşam-hareketli yaşam'ı kazandırmak adına çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Birleşmiş Milletlerin Gıda ve Tarım Örgütü dünyada giderek artan obeziteyle mücadele amacıyla tüm ülkelere küresel çağrıda bulunması konusuna da değinen Karadağ, gelişmiş toplumlarda obozite bir sorun. az hareket ediyoruz. Çok fazla abur-cubur ve sağlıklı olmayan gıdalarla besleniyoruz. Bu hareketsiz yaşamda netice itibariyle obeziteye neden oluyor. Obezite de tüm bildiğimiz kronik hastalıkların tetikleyicisi ve kanserin oluşumunda ana etkenlerden birisidir. Bu kapsamda hareketli yaşam obeziteyle mücadele için en önemli esaslardan birisidir. Bu konuda özellikle farkındalık oluşturmak çocuklar ve gençler üzerinde farkındalık oluşturmak çok önemlidir. Bizde Bakanlığımızın talimatlarıyla Müdürlüğümüz ‘obeziteyle mücadele' kapsamında  beslenme ve hareket yaşamı özendirici faaliyetlerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımıza hareketli yaşamı dengeli ve sağlıklı beslenmeyi tavsiye ediyoruz ve öneriyoruz” ifadelerini kullandı.



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor