VALİ YILMAZ, TRAFİKTE KURALLARA UYACAĞINA SÖZ VERDİ.

VALİ YILMAZ, TRAFİKTE KURALLARA UYACAĞINA SÖZ VERDİ.

Kayseri Valisi Şerif Yılma, z, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği kampanyaya gönüllü olarak destek veren, 'Trafik Gönüllüsü' öğrencilerin hazırladığı 'Trafik Kurallarına Uyacağım' protokolünü imzaladı.

Vali Yılmaz, trafik kurallarına herkesin uyması gerektiğini belirterek, ''Özellikle yayalar, ışıklara riayet etmiyorlar, kırmızı ışıkta karşıya geçmeye çalışıyorlar. Bu da kazalara neden oluyor'' dedi.
Vali Şerif Yılmaz, Valilik makamında düzenlenen protokol imza töreninde, Kayseri'deki bazı orta okulların 5. ve 6. sınıflarında okuyan 'Trafik Gönüllüsü' öğrencilerle bir araya geldi. Törende, Besime Özderici Ortaokulu öğrencisi Mehmet Kemal Koçer'in protokolde yer alan sorularına cevap verdi. Trafik Gönüllüsü öğrenci Koçer'in, ''Emniyet kemerinizi takmadan araç kullanmayacağınıza, kırmızı ışıkta durup, yeşil ışıkta geçeceğinize, yaya geçitlerini kullanacağınıza, aşırı hızlı araç kullanmayacağınıza, kavşaklarda daha dikkatli araç kullanacağınıza, trafikte başkalarının haklarına uyacağınıza, uykulu halde araç kullanmayacağınıza söz veriyor musunuz?'' şeklindeki sorularına ''Evet, söz veriyorum'' diye cevap verdi.
Protokol imza töreninde konuşan Vali Şerif Yılmaz, Kayseri'de göreve başladığında, kırmızı ışıkta geçmeyeceğini, hiç kimsenin de geçmesini istemediğini, geçene ise ceza-i yaptırım uygulatacaklarını söylediğini ifade ederek, ''Trafik kurallarına hepimizin uyması gerekiyor. Özellikle burada saydığımız ve söz verdiğimiz hususlar, sadece kendimizi değil, karşıdaki sürücüleri de yayaları da kapsıyor. Bunlara uymamız lazım. Sizler de bu kampanyaya gönüllü olarak katkı verdiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Herkese kazasız, belasız yolculuklar diliyorum'' dedi.
Yılmaz, ''Özellikle yayalar, ışıklara riayet etmiyor, kırmızı ışıkta karşıya geçmeye çalışıyor. Bu da kazalara neden oluyor. Hepimiz birey olarak kurallara uymamız lazım. Karşımızdakinin hakkına riayet etmemiz, saygı duymamız lazım'' ifadelerini kullandı.
Vali Yılmaz ve Trafik Gönüllüsü Mehmet Kemal Koçer, daha sonra hazırlanan protokolü imzaladı.




yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”