VALİ ORHAN DÜZGÜN İFTARDA ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

VALİ ORHAN DÜZGÜN İFTARDA ENGELLİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Orhan Düzgün, Kayseri’de faaliyet gösteren engelli derneklerinin yöneticileri ve üyeleri ile iftar yemeğinde biraraya geldi.

Özel bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine, Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün’ün yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Plt. Tümgeneral Ali Demiral ve eşi Hatice Demiral, Vali yardımcısı Erdoğan Aygenç, Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, bazı daire müdürleri ile Kayseri’deki engelli derneklerinin yönetici ve üyeleri katıldı.

Vali Orhan Düzgün iftar öncesi masaları dolaşarak yemeğe katılan Anadolu Sakatlar Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) ile Bedensel Engelliler Spor Kulübü yöneticileri ve üyeleri ile yakından ilgilenerek istek ve önerilerini aldı.

“Engelliler hayatımızın ayrılmaz birer parçalarıdır” diyerek konuşmasına başlayan Vali Düzgün, Ramazan’ın son haftasında bu kez engelli vatandaşlarla bir arada olmak istediğini belirterek, iftar yemeğine katılım gösteren engellilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 Kendisinin de bir engelli yakını olduğunu, engellilerin sosyal hayatta dertlerine derman olabilmek için her türlü gayreti gösterdiğini vurgulayan Vali Düzgün, devletin de engelli vatandaşlarının her zaman yanında olduğunu ve bu yönde önemli çalışmalar yürüterek engelliler lehine önemli kanunları ve düzenlemeleri yürürlüğe koyduğunu hatırlattı.

Bu kapsamda engelliler için çıkarılan destek yasasından Kayseri’den 6 bin kişinin yararlandığını ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:

“Engellilerimizin yaşam koşullarını kolaylaştırmaya yönelik hizmetler ve çalışmalar her geçen gün artmaya devam edecek. Engellilerimizin sosyal hayata daha sıkı tutunabilmeleri, moral ve motivasyonlarını artırmaları amacıyla çeşitli projeler geliştirmeye çalışacağız. Aramızda bedensel engelli spor kulübü üyelerimiz de bulunuyor. Aralarında çok iyi dereceler elde etmiş başarılı kardeşlerimiz de var. Bu noktada desteğimiz artarak devam edecek. Mesleki İstihdam Toplantıları’nda engelli kardeşlerimiz için yeni imkânlar ve alanlar oluşturmaya gayret edeceğiz.”

Vali Düzgün, engelli vatandaşların her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, iftar programına katılanların bayramını tebrik etti.

 Kendilerine gösterilen ilgiden son derece memnun kalan engelliler ise yemeğin bitiminde Vali Düzgün’ün masasında toplanarak hem teşekkür ettiler hem de istek ve önerilerini dile getirdiler.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”