VALİ GÜNAYDIN VE BÜYÜKKILIÇ DENETİMLERİ SÜRDÜRDÜ

VALİ GÜNAYDIN VE BÜYÜKKILIÇ DENETİMLERİ SÜRDÜRDÜ

GÜNAYDIN: DÜĞÜNLER İLE İLGİLİ KISITLAMALAR OLABİLİR

Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç korona virüs denetimleri kapsamında Yenimahalle semt pazarında esnaf ve vatandaşların aldığı tedbirleri inceleyerek uyarılarda bulundu. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Günaydın, düğünler ile ilgili kısıtlamalar olabileceğine dikkat çekerek “Bu istediğimiz, arzuladığımız bir sonuç değil. İnsanlarımızın mutluluklarını, sevinçlerini yaşamasını istiyoruz. Ancak bizler mutluğumuzu yaşarken başkalarına da risk olacak ortam meydana oluşturmamamız lazım” dedi.

Türkiye genelinde gerçekleştirilen denetimler kapsamında Kayseri’de de devam eden denetimlerde Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yenimahalle semt pazarında incelemelerde bulundu.

Yenimahalle semt pazarında esnaf ve vatandaşların aldığı tedbirleri inceleyen Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç maske ve sosyal mesafe kuralına hassasiyetli olunması gerektiğini bildirdiler.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Şehmus Günaydın, korona virüsle mücadelede en güçlü silah olan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını sıkı bir şekilde uygulanması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

“Geçen hafta başladığımız denetimlerimize devam ediyoruz. Bu yapılan denetimlerin amacı kesinlikle esnafımıza, vatandaşlarımıza ceza yazmak değil.  Konunun gündemde kalması için, farkındalık oluşturmak için, hassasiyeti devam ettirmek için korona virüsle mücadelemizi kararlıkla yürütebilmek için hayatımızın her alanında bu denetimleri devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle şunu rica ediyoruz. Korona virüsle mücadelemizde en güçlü silahımız olan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını sıkı bir şekilde uygulayalım. Hayatımızın her aşamasında buna dikkat edelim. Her gün, günün her saatinde arkadaşlarımız sahaya inip denetimlere devam ediyorlar. Kayserimizde vatandaşlarımızın çok büyük kısmı bu kurallara riayet ediyor. Bizim amacımız toplumun, vatandaşın tamamının bu kurallara uymasını sağlamaktır.”

Sözlerinin devamında düğünler ile ilgili olarak kısıtlama getirilebileceğini belirten Vali Günaydın şöyle konuştu:

“Hastanelerimiz de, yoğun bakımlarımız da çok şükür bir sıkıntı yok. Ama bizim amacımız; hastanelere giden yolu kapatmak. Bu nerden geçer, işte az önce ifade ettiğim tedbirlerden geçer. Maske, mesafe ve temizlik kurallarını uyguladığımız zaman hastaneye gidecek insan kalmaz. Arkadaşlarımız hastanede tedavi ediyor zaten. Önemli olan o aşamaya gelmemektir. Şu anda çok büyük riskler var. Böyle devam ederse düğünler ile ilgili kısıtlamalar getirilebilir. Bu da istediğimiz, arzuladığımız bir sonuç değil. İnsanlarımızın mutluluklarını, sevinçlerini yaşamasını istiyoruz. Ancak bizler mutluğumuzu yaşarken başkalarına da risk oluşturacak ortam meydana oluşturmamamız lazım.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, vatandaşların genel olarak kurallara uymasından dolayı memnun olduklarını dile getirirken; “Değişik bölgelerde, semtlerde ve alanlarda Sayın Valimizle beraber uygulamaları yerinde görüyoruz. Genel itibariyle Kayserili vatandaşlarımızın kurallara uymasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Zaman zaman ufak tefek istisnalar söz konusu ama burada yaptığımız denetimlerde ceza yazmak asla söz konusu değil. Bu güzellikleri paylaşmak olumlu olarak halkımızı yönlendirmek ve bilinçlendirmek. Şehrimizde veya ülkemizde hareketliliğin getirdiği bir miktar kıpırdanma söz konusu. Amacımız bu kıpırdanmayı önlemek veya en aza indirmektir. Şehrimizin her zaman önemli bir liman olduğunu paylaşmak. Yatırımcılarımızın buraya bir cazibe merkezi olarak gelmesini sağlamak. Ben iş adamlarımıza ve OSB’deki toplu çalışma alanlarındaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kurallara uyuyorlar, azami hassasiyet gösteriyorlar. Düğünlerde bir miktar ihmal söz konu olabiliyor. Kurallara uyduğumuz zaman hepimizde sosyal hayatımızı sürdürürüz” dedi.



Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”