VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘SALGIN VE TEDBİR’ HATIRLATMASI

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘SALGIN VE TEDBİR’ HATIRLATMASI

Kayseri Valisi Günaydın: “Önlemler arttıkca kaçak düğünler başladı”

Valisi Şehmus Günaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç bir kez daha saha çıkarak Korna Virüs salgın tehlikesine kaşı vatandaşları ve esnafa uyarılara bulundular.   Salgına karşı en büyük gücümüzün ‘Maske ve Mesafe’ olduğunun altını çizen ikilden Vali Günaydın denetimlerin sıklaşmasının kaçak düğünler ortaya çıkardığına dikkat çekerken; Başkan Büyükkılıç, “Şehrimizi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, sağlık çalışanlarımıza yük olmayalım diye düşünüyorsak  hepimiz  kurallara uyacağız ve vaka sayısını en aza indireceğiz” ifadesini kullandı.

Millet Caddesi, Kazancılar Çarşısı ve Kapalı Çarşı’da yapılan esnaf denetimlerine Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve basın mensupları katıldı. Kurallara riayet edilmezse daha büyük tedbirler alınabileceğinin altını çizen Günaydın, “Bugün ülkemizin her vilayetinde olduğu gibi, Kayserimizde de denetimlere çıktık. Bu denetimlerin her gün yapılan rutin denetimlerden farkı şu, ilgili herkesi bu göreve davet ediyoruz. Sağ olsun onlar da bu göreve icabet ediyorlar ve bugün gün boyunca, akşam saatlerinde de devam edecek bir denetimi başlattık. Tabi bu denetimlerde amacımız farkındalık oluşturmak. Ortaya koyulan kuralların uygulanmasında neler olduğunu sahada görüyoruz ve vatandaşa bunların faydasını anlatıyoruz. Maske, mesafe, temizlik ile ilgili gerek bizlerin gerekse de uzmanların her gün çok önemli açıklamaları var ama bütün bu açıklamalara rağmen, sahada biz hala maske mesafe konusunda ciddi eksiklerimiz olduğunu görüyoruz. Düğün gibi organizasyonlarda, pazarlarda ortaya koyulan kurallara da riayet edilmediği konusunda tespitlerimiz oluyor. Şunu net söyleyeyim, eğer biz ortaya konan tedbirlere uyarsak daha büyük kısıtlamalar gelmez. Bu nedenle daha büyük kısıtlamalar gelmemesi için, mevcut tedbirlere uymamız yeterli” değerlendirmesinde  bulundu.

Vatandaşların düğün kısıtlamalarından sonra kaçak düğün yaptıklarını fakat 15 gün kurallara uyulması halinde olumlu sonuçlar alınacağını söyleyen Vali Günaydın, “Kurallara hassasiyet göstermezsek, zafiyet gösterirsek o zaman düğünlerin tamamını yasaklamış olduğumuz gibi, diğer faaliyetleri de kısıtlayabiliriz. Düğünlerde bu olayların önüne geçmek için önemli kararlar aldık, her türlü tedbiri aldık ama maalesef biz tedbirleri sıklaştırdıkça, vatandaşımız civar vilayetlerde düğün yaptı. Civar vilayetlerle bu durumun önüne geçince de kaçak düğünler başladı. Biz dün bunları tespit ettik ve haklarında da yasal işlemleri yaptık. Kayseri Olarak riskli vilayetler arasındayız. Vaka sayımızda artış var ve bunun önüne geçebilmek hepimizin görevi. Bu da çok zor olmasa gerek. Sıcak olabilir, bunaltıcı olabilir ama toplum sağlığı hepimizin sağlığından daha önemli. Net söylüyorum ki 15 gün kendimizi kısıtlayalım, gerekmedikçe kalabalık alanlara gitmeyelim, dışarı çıkmayalım. 15 gün sonra hep beraber göreceğiz ki Kayserimiz de çok önemli sonuçlar alacağız ve paylaşacağız.”şeklinde konuştu.

Çarşı ziyaretinde sık sık vatandaşlar ve esnaflarla konuşan ve uyarılarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına uyulmasının insan ve toplum sağlığı için önemine dikkat çekti.

Yerel yönetimler olarak salgınla mücadele kapsamında Kayseri’ de gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Büyükkılıç, şöyle konuştu: “ Kayserimizde genel olarak kurallara uyuluyor. Ancak ihmallerin sonrasında da geometrik diziyle ister istemez vaka sayısında artış oluyor. Bunun yolunun Maske, Mesafe ve Temizlik olduğunu herkes söylüyor. Uygulamalardaki ufak ihmallerin sonrasında fatura ağır oluyor. Şehrimizi seviyorsak, insanımızı seviyorsak, sağlık çalışanlarımıza yük olmayalım diye Bu anlayış içerisinde hepimiz gayret gösterip, hepimiz dikkat edip, mesafe kurallarına uymak suretiyle inşallah vaka sayısını en aza indireceğiz”.

Virüsün şakası olmadığını ve herkesin tedbirli olması gerektiğini kaydeden Başkan Büyükkılıç, “Maske, Mesafe ve Temizliğin herhangi bir bedeli yok. Kayseri geçiş bölgesi. Endüstri merkezi, ticaretin merkezi, cazibe merkezi, dört tane üniversitesi olan, Anadolu’da herkesin, ulaştığı ve bulaştığı merkez. Öyle olunca bizim çok daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Yakınlarımızın bu vakayla buluştuğunu gözlemliyoruz. Onlar bizim için uyarıcı. Bizler de gerek valiliğimiz gerekse belediyelerimiz gerekli önlemleri alıyor. Bu konularla ilgili her türlü gayretleri gösteriyoruz. Vatandaşlarımız da azami dikkat etmeye çalışıyor. Dediğimiz gibi ihmale yer vermemiz gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Toplu alanlarda bulunmamalıyız. Çocuklarımıza, gençlerimize sürekli hatırlatarak bana bir şey olmaz mantığından uzaklaşmaları gerektiğini söylemeliyiz. Çünkü onların bulaştırdığı insanlar, sıkıntıya girebiliyor. Bu işin şakası yok. Bu işin yaşı yok. Bu işin mesleği yok. Hepimizin dikkat etmesi gereken konu diye belirtiyorum. Hepinize fedakârca yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. ” değerlendirmesinde  bulundu.

Toplu taşıma araçlarının tüm dünyada ve Türkiye’deki diğer vilayetlerde kullanılmasının kaçınılmaz olduğunu ve kullanırken herkese sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak toplu ulaşımı kontrol altında tuttuklarını belirtti.



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"