VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ DEPREM BÖLGESİNDE

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ DEPREM BÖLGESİNDE

İTFAİYE EKİPLERİ TEYAKKUZA GEÇTİ

Merkez üssü Sarıoğlan’da gece 03.02’de 18.22 kilometre derinlikte yaşanan depremi anlık takip eden, itfaiye teşkilatını teyakkuza geçirerek sosyal medya hesabından vatandaşlara sağlıklı bilgiler aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, günün ilk saatlerinde de Vali Şehmus Günaydın ile deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Sarıoğlan’da vatandaş ve esnafla bir araya gelerek Kaymakamlık ve Belediye ziyaretinde bulunan Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç, depremden etkilenen Akkışla ilçesinde de incelemelerde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bilgilerine göre 03.02’de 4.6 büyüklüğünde depremin yaşandığı Sarıoğlan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, kent merkezinde de hissedilen depremi anlık takip ederek, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerini teyakkuza geçirdi. İtfaiye ekiplerinin Sarıoğlan başta olmak üzere Sivas’ın Gemerek ilçesinin Kayseri’ye sınır köylerinde yaptığı incelemelerin ardından ilk bilgileri de sosyal medya hesabından vatandaşlara aktaran Başkan Büyükkılıç, can ve mal kaybının yaşanmadığını belirterek, panik yapılmasının da önüne geçmiş oldu.

GÜNÜN İLK SAATLERİNDE DEPREM BÖLGESİ’NE ZİYARET

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, günün ilk saatlerinde Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ile birlikte depremin yaşandığı Sarıoğlan ilçesine giderek, son durumu yerinde inceleyip, ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Öncelikle Sarıoğlan’ımıza, Akkışla’mıza bölge itibariyle geçmiş olsun diyoruz. Hatta işin içerisinde biz Gemerek’i de dahil ediyoruz. Biz birbirimizden ayrılmaz parçalarız. Gece 03.02’de olan 4.6 şiddetinde bir deprem söz konusudur. Çok şükür burada ekiplerimiz AFAD’ımız, itfaiyemiz, belediyemizin ekipleri çalışma halindeler. Muhtarlarla sürekli iletişim halindeyiz. Herhangi bir hasar söz konusu değil. Çok şükür can kaybı söz konusu değil. Bunlar bizim için sevindirici haberler. Belki uyarıcı mantık içerisinde değerlendirip, bundan sonra daha dikkatli davranıp, alınması gereken önlemler varsa onları bir daha gözden geçirme yönünde gayret göstereceğiz. Gündüz gözüyle de gördük. Gereken bilgileri kaymakamımızdan, başkanımızdan aldık. Elhamdülillah sıkıntı yok” diye konuştu.

Vali Günaydın da yaptığı açıklamada, “Öncelikle bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Depremin meydana geldiği andan itibaren gerek AFAD ekiplerimiz, gerek jandarmamız, emniyetimiz ve belediye ekiplerimizin tamamı sahadaydı. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” dedi.

Büyükkılıç, Sarıoğlan’da yapılan incelemenin ve vatandaşlarla görüşmelerin ardından Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım ile de bir araya gelerek ilçedeki son durum hakkında bilgiler aldı.

AKKIŞLA’YA DA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

Sarıoğlan’ın ardından komşu ilçe Akkışla’ya geçen Vali Günaydın ile Başkan Büyükkılıç, Akkışla Belediye Başkanı Ayhan Arslan ile görüşüp, bilgiler aldı. Burada açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, “Dayanışma içerisinde çalışıyoruz. AFAD’ımıza, itfaiyemize, jandarmamıza, emniyetimize, belediye çalışanlarımıza ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah beterinden saklasın. Bu bölgedeki bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.


Haber Kaynak : İHA

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”