VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

VALİ GÜNAYDIN VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

‘KIRMIZI ÇİZGİ’ İLE YAYALARA GEÇİŞ ÜSTÜNLÜĞÜ VERDİ

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat etmek amacı ile yurt genelinde gerçekleştirilen ‘Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz’ uygulamasının Kayseri ayağında bir araya gelen Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç yaya geçitlerine kırmızı çizgi çektiler.

İçişleri Bakanlığı’nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat etmek amacı ile yurt genelinde gerçekleştirilen “Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz" uygulaması kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Öğrenciler iştirak etti.

Minik Yüreklerin ‘Yayalar kırmızı çizgimizdir’ dövizleri taşıyarak, slogan attıkları etkinlikte medya mensuplarına bilgiler veren Vali Günaydın “Özellikle yaya geçitlerindeki meydana gelen trafik kazalarına dikkat çekmek için “öncelik hayatın, öncelik yaya” sloganıyla başlatmış olduğumuz çalışmaların sahadaki yansımaları hep beraber görelim istiyoruz. Bu konuda farkındalığı artırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında şehir içinde ve şehirlerarasında hız limitlerinin belli olduğunu vurgulayan Günaydın, “Bizler şehir içinde hızımızı belirli limitlerde yaparsak, bu kazaların meydana gelme oranı azalır. Burada her şey bizlerin elinde” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç’da değerlendirmesinde “Öncelik her zaman yayalarındır. Yayaların yürümeye başladığı an, bütün araçların durmasını istiyoruz. Tabi ki kurallara uyulduğu zaman kazaların en az olacağını hepimiz biliyoruz. Hatalar silsilesine vesile olmayalım. İnşallah hepimiz kurallara uyalım. Sağlıklı bir şekilde ömrümüzü tamamlayalım” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç sözlerini noktalarken yeni alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında daha dikkatli olunmasını, kuralların ve tedbirlerin elden bırakılmamasını hatırlatmayı da ihmal etmedi.

Konuşmaların ardından, yaya öncelikli bir şehir olmak ve farkındalık oluşturmak için Cumhuriyet Meydanı’ndaki yaya geçidine kırmızı çizgi çekildi



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor