VALİ GÜNAYDIN KORONAVİRÜS DENETİMLERİNDE

VALİ GÜNAYDIN KORONAVİRÜS DENETİMLERİNDE

“UYARMA DÖNEMİ BİTTİ, CEZA DÖNEMİ BAŞLADI”

Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Covid-19 tedbirleri kapsamında sabah saatlerinde şehir merkezinde denetimde bulundu.Denetim sonrası değerlendirmede bulunan Vali Günaydın “Artık uyarma döneminin bitti ve ceza dönemi başladı. Görevliler şimdiye kadar 7 bin kişiye para cezası uyguladı” ifadesini kullandı.

Vali Şehmus Günaydın ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Kazancılar Çarşısı, Millet Caddesi ve Sivas Caddesi girişindeki balıkçıların bulunduğu bölgede esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulundular.

Denetimin ardından açıklamada bulunan Vali Günaydın, vatandaşları 6 ay boyunca maske ve mesafe konusunda uyardıklarını hatırlatıp “Artık uyarma dönemi bitti ve ceza dönemi başladı. Görevlilerimiz şimdiye kadar 7 bin kişiye para cezası uyguladı” ifadesini kullandı.

Sözlerinin devamında Covid-19 testi pozitif çıktığı için evde karantinada olması gerekenlere, dışarı çıkmaları durumunda idari para cezası uygulandığını kaydeden Vali Günaydın, bugünden itibaren bu kişilerin yurtlara yerleştirileceğini ve ücretinin de kendilerinden tahsil edileceğini altını çizerek kamuoyu ile paylaştı.

Başkan Büyükkılıç’da değerlendirmesinde “İnsanlarımızı seven bir anlayış içerisinde kurallara uyma bağlamında hepimiz hem nezaket kuralları çerçevesinde hatırlatmada bulunuyoruz hem de hemşehrilerimizle Sayın Valimiz ile birlikte sohbet ediyoruz. Amacımız dediğimiz gibi hem kendimizi hem karşımızdakini korumak. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarsak şehrimizdeki sorunları en aza indirgemiş oluruz. Aksi takdirde daha sonra ister istemez daha ağır kurallarla karşı karşıya kalmak durumunda olabiliriz. Biz olayları böyle değerlendiriyoruz. Gördüğümüz kadarıyla da çarşımızdaki esnaflarımızın ya da vatandaşlarımızın yüzde 99’unun kurallara uyduğunu gözlemliyoruz. Elbette Kayseri’nin hareketli bir şehir olması, cazibe merkezi olması, endüstri merkezi olması, son süreçte de kurban bayramından bu yana ister istemez hareketliliğin fazla olmasından kaynaklı tablolar bir miktar bizleri rahatsız edecek ve arzu etmeyeceğimiz doğrultuda. Biz bir adım sonrasını düşünerek bunu daha geriye nasıl çekeriz, daha sonra daha ağır sorunlarla karşı karşıya nasıl kalmayız kaygısıyla bu uyarılarda, bu çalışmalarda bulunuyoruz. Bizlere her zaman sahip çıkan hem şeylerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti