VALİ ORHAN DÜZGÜN:

VALİ ORHAN DÜZGÜN:

?ART NİYETLİ YÖNLENDİRMELERE İTİBAR ETMEYELİM ?

   Vali Orhan Düzgün Erciyes Üniversitesi´nin yeni akademik yıl açılış törenleri sonrası medya mensuplarına terör olaylarına yönelik değerlendirmede bulundu? Vali Düzgün çok ciddi bir bilgi kirliliği yaşandığına dikkat çekerek vatandaşlarımızın her söyleme itibar etmemesi gerektiğini vurgulayarak ?Vatandaşlarımız, özelliklede gençlerimiz ülkemizdeki değişik unsurlar tarafından farklı yönlere yönlendirmeye çalışılıyor. Dikkatli davranarak birilerinin istediği yöne değil, kendi doğrularımızın peşine gidelim.Kapsını açan her dolmuşa binmek yerine bilinçli bir şekilde milletimizin değerlerine sahip çıkalım? diye konuştu?
Artan terör olaylarına yönelik medya mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Orhan Düzgün sosyal medyada Fuat Avni takma adı ile paylaşımlarda bulunan kişi yada kişilerin ülkede kargaşa yaratmaya yönelik olarak yaptığı paylaşımların kötü niyetle yapımlı olduğunu vurgulayarak ?Ülke genelinde kaos oluşturmak için Konya, Kayseri, Urfa gibi muhafazakar şehirlerde IŞİD´in kanlı eylemler yapması için zemin hazırlandı. şeklindeki paylaşımın tamamen kötü niyetlidir. Ciddiye almamalıyız? dedi ve ekledi? ?Öncelikle Ankara da ki patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum ülkemizi ve milletimizi derin yasa boğan faciaydı ailelerine sabır ve metanet diliyorum
Tabi ülkemizde son birkaç aydır üzücü olaylar yaşanıyor tabi ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmak milletimizi birbirine düşürmek amacıyla değişik oyunlar oynanıyor ve planlanıyor, bizim millet olarak bu süreçte birbirimize kenetlenmemiz birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Milletimizi gençlerimizi ülkemizdeki değişik unsurların farklı yönlere yönlendirmeye çalışanlar var, onun için bizi yönlendirenlerin yerine değil de bizim kendimizi nereye gideceğimizi bilerek kapısını açan her dolmuşa binmeden bilinçli bir şekilde bu ülkeye bu millete sahip çıkmamız gerekiyor çünkü hepimiz aynı gemideyiz bu geminin bir tarafından su alırsa hepimiz zarar göreceğiz bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyo. Kayseri de de huzur ve güvenliğin devamı için biz emniyet, jandarma, istihbarat birimlerimizle sürekli koordineli halde sürekli bir araya gelerek ilimizde üzücü bir olay yaşanmaması için gayret gösteriyoruz. Tabi bu tür eylemlerin önünü alabilmek için önleyici istihbarat faaliyetleri son derece önemli, gerek emniyet gerek jandarma gerekse istihbarat teşkilatlarımızla yaptığımız görüşmelerde bu konulara ağırlık verilerek hem yazılı hem de sözlü talimatımızda buna önem verilmesini istiyoruz. Şüpheli her hangi bir durum gördüklerinde emniyet güçlerine bildirmelerini istiyoruz. Hatta geçen hafta trafik suçlarıyla ilgili sosyal medya üzerinden bir hesap açmıştık buraya sıkıntılı bir durum olduğunda buraya bildirebilirler gerek fotoğraflı gerek yazılı güvenlik birimlerimiz konunun takibindedirler inşallah olumsuz bir sonuçla karşılaşmak istemiyoruz ama tabi rehavete kapılmadan da olabilecek her türlü olumsuzluklara karşı devlet olarak kararlılıkla gerek operasyonal gerek istihbarat faaliyetlerimizi devam ediyoruz ?
HABER:SÜLEYMAN ERDOĞAN



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti