VALİ KAMÇI´DAN VEDA YEMEĞİ

VALİ KAMÇI´DAN VEDA YEMEĞİ

KAYSERİLİLERDEN HELALLİK İSTEDİ

2,5 yılı aşkın süredir ilimizde görev yapan ve son Valiler Kararnamesi ile ?Mülkiye Müfettişliği´ görevine atanan Vali Süleyman Kamçı onuruna verilen veda yemeğinde Kayserililerden helallik istedi.

Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı onuruna bir otelde gerçekleştirilen veda yemeğine Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Ercan Teke ve eşi Sevil Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selçuk Aygün, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın, Üniversite Rektörleri, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meslek odaların yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve medya mensupları iştirak etti?

Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz gecenin başlangıcında yaptığı kısa konuşmada Vali Süleyman Kamçı´nın görev yaptığı süre içerisinde halkla iç içe olduğunun altını çizerek ?Sayın Valimiz Süleyman Kamçı görevde bulunduğu süre içerisinde görev yaptığı her yerde olduğu gibi Kayseri´ de de vatandaş odaklı yönetim anlayışını esas almış, halkımızın dertleriyle dertlenmiş, devlet adamı ve gönül adamı olmayı esas alarak hizmet etmiştir. Görev yaparken adaletten asla ödün vermemiş, halkımıza devletin şefkatini gösterirken asla devleti acziyete de düşürmemiştir. Devletin birliği ve dirliğini muhafaza etmiş yasama yürütme ve yargı organları ile seviyeli, dengeli ve güzel ilişkiler kurmuştur. Tecrübeli devlet adamı kimliği ile 15 Temmuz hain darbe girişimine aynı gün ve aynı saatte karşı çıkmak suretiyle gerekli refleksi göstermiş, bu refleks sonucu halkımız ile ilimizde bulunan tüm kolluk kuvvetleri ve askeri birlikler ile uyum içerisinde kararlıkla mücadele etmiş, böylece 15 Temmuz hain darbe girişiminin failleri emellerine ulaşamamıştır.?değerlendirmesinde bulundu?

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ?Şehrim adına valimize teşekkür ediyorum. İyi bir mesai arkadaşı, iyi bir dost oldu gerçekten. Bize yaptığı ağabeylikle bu şehirde yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bir yöneticiye değerli demek için öncelikle uyumlu olmalı, şehrin tamamını kapsayacak şekilde uyum içinde çalışan bir yönetici oldu. Değerli olabilmesi için bir yöneticinin mutlaka çalışkan olması lazım, Sayın Valimizin başladığı süreci hepiniz biliyorsunuz, hain darbe girişiminde bir ay kadar önce, o süreçte gece gündüz demeden hep bu şehir için çalıştı. Hepimizin ağabeyiydi ve değerli eşleri Ayşe Hanım da hepimizin ablasıydı. Yönetici biraz da halk içinde olmalı, tepeden bakan biri olmamalı ki Sayın Valimiz de halkın içinde oldu. ? ifadesini kullandı?

Vali Süleyman Kamçı da Kayseri´nin 5. görev yaptığı il olduğunu belirterek başladığı konuşmasında ilimiz sakinlerinden helallik isteyerek, ?Tam 21,5 yıl önce Mülkiye Başmüfettişi iken birkaç ili soruşturma nedeni ile bir otelin 5. Katındaki odamda gece saat 12´de vali olduğumu öğrenmiştim. Nasip bu, 5 yer değiştirdim, 2 defa merkez valisi oldum. 22 sene sonra burada vali olarak en son veda konuşmamı da yapmış oluyorum? dedi ve ekledi ?Yaklaşık 2,5 yıldan beri, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve doğal, kültürel ve tarihi pek çok zenginliği bünyesinde bulunduran Kayseri´de, siz aziz hemşehrilerime hizmet etme imkânı buldum. Kayseri´de göreve başladığım ilk günden beri, her gün daha ileriye koşan ülkemizin; demokrasi, kalkınma, refah, toplumsal birlik ve bütünlük içinde, tüm vatandaşlarımıza huzurlu bir şehirde yaşama imkanı sunulmasına yönelik çalışmaları geliştirmeye gayret gösterdik. Görev yaptığım dönem içerisinde Kayseri´de tüm alanlarda gösterilen gelişme ve kalkınmanın, artan toplumsal huzur ve refahın, birlik ve bütünlüğün temelinde, tüm hemşehrilerimizin bizim çalışmalarımıza, maddi ve manevi tüm destekleri sağlama gayreti içerisinde olduğunu memnuniyetle müşahede ettim. Malumunuz, Valilik görevi son derece onurlu bir meslek olduğu kadar sorumluluğu da oldukça yüksek olan bir görevdir. İmkânınız ve vaktiniz varken başınızı çevirdiğiniz, görmezden geldiğiniz her bir vatandaşın hakkının ve hukukunun korunamaması ve bunun sonucunda da affedilmeyen tek günah olan kul hakkına girme ihtimalinizin bulunması mesleğimizin ağır yükümlülüklerindendir.?

Vali Kamçı için hazırlanmış olan slayt gösterisinde de, Vali Kamçı´nın Kayseri Valiliği görevi süresince geçirmiş olduğu anlardan bazı kesitler davetlilerle paylaşıldı.

Veda yemeğinin sonunda Vali Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı, misafirlerle tek tek vedalaşarak Kayseri sayfasını kapattılar?

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”

Yasa dışı ava suçüstü: 2 şahıs yakalandı

10 milyon porsiyon çorba ikramı

"kantinler daha fazla denetlensin" çağrısı

Geleceğin tenisçilerine madalyaları verdi

Yeni proje: ‘Sokak Hayvanları Köyü’

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı

Kocasinan, drone ile tüm açık alanları ilaçlıyor

Başkan Büyükkılıç’a şehrin tebrik ziyaretleri sürüyor

Genç dostu başkan, öğrencilere TBMM gezisi sözü verdi

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor