VALİ KAMÇI, EMNİYET VE JANDARMA´NIN 2017 ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ.

VALİ KAMÇI, EMNİYET VE JANDARMA´NIN 2017 ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ.

VALİ KAMÇI, ?KAYSERİ´NİN HUZURU İÇİN NE GEREKİYORSA YAPTIK, YAPACAĞIZ.?

Vali Süleyman Kamçı, Polisevi´nde emniyet ve jandarmanın 2017 çalışmaları ile ilgili bir değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Kamçı, Kayseri polisinin uyuşturucu ile mücadelede Türkiye´de ikinci olduğunu belirterek, ?Bakanlığımızın talimatı ile 2018´i uyuşturucu ile mücadele yılı ilan ettik. Sokakta satıcı bırakmayacağız. Bu kararlı duruşumuz nedeniyle Kayseri´de uyuşturucu fiyatları arttı. Daha önce 1-2 liraya bulunan haplar, şimdi 10 lira oldu? şeklinde konuştu.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, düzenlediği basın toplantısında, emniyet ve jandarma ekiplerinin 2017 yılı içerisindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Vali Kamçı, uyuşturucu ile mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdüreceklerini söyleyerek, "Sokak satıcılarını Kayseri´de bırakmayacağız" dedi.

Vali Süleyman Kamçı, 2017 Yılı Asayiş Değerlendirme Toplantısında ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek hem gazetecilerin ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü? kutladı hem de ilimizde meydana gelen asayiş olayları ile ilgili bilgi verdi.

Kayseri Polisevi´nde düzenlenen toplantıya Vali Kamçı, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, ilçe kaymakamları ile ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.       

Ülkemizin güzide şehirlerinden biri olan ilimizin huzurunu korumak ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için emniyet ve jandarma teşkilatları ile 7 gün 24 saat güvenlik hizmetlerinin gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Kamçı, Kanun uygulayıcıların öncelikli amacı olan; canı ve malı korumak esasından hareketle güvenlik güçlerinin, suçu aydınlatmak, olması muhtemel suçu tahmin etmek, önünü almak ve şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmalarını titizlikle yerine getirdiğini kaydetti.

İlimizde, 2017 yılında terör örgütlerine yönelik yapılan mücadeleler, asayiş ve trafik gibi diğer güvenlik hizmetleri ile organize suçlar ve uyuşturucu ile mücadele operasyonların hız kesmeden devam ettiğini, herhangi bir zafiyet yaşanmamasına azami özen gösterilerek vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:  ?Huzurlu, ekonomik kalkınmasını tamamlamış ve refah içerisinde yaşayabilen bir toplum ve ülke için güvenlik ve asayiş ön koşuldur. İşte bu gerçekten yola çıkarak, güvenlik güçlerimiz her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlara iç güvenlik hizmetini iyileştirerek sunma çabasını sürdürmektedir. Hedefimiz, toplumun beklenti, ihtiyaç ve taleplerini dikkate alarak klasik güvenlik yaklaşımları yerine bireysel özgürlük alanlarını daraltmayacak ve aynı zamanda da kamu düzenini sağlayacak etkili,  çağdaş ve bilimsel yeni yöntemlerin uygulamaya konulmasını sağlamaktır.Bildiğiniz üzere, FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz 2016 günü ülkemizin birliğine, bütünlüğüne ve istikrarına kasteden ülke tarihinin en acımasız hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve talimatlarıyla, vatandaşlarımız tarafından bertaraf edilmiştir.FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerine karşı verdiğimiz mücadelede, azim ve kararlılığımızda en ufak bir sapma olmamıştır, olmayacaktır.?

?2018 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE YILI OLACAK?

Uyuşturucu satışını önlemek için güvenlik güçlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Kamçı, 2018 yılının da uyuşturucuyla mücadele yılı olacağını kaydetti. Vali Süleyman Kamçı, ?Uyuşturucu ile alakalı bir mücadele başlatmıştık. Bakanlığımızın da talimatları ile 2018 yılı uyuşturucuyla mücadele yılı olarak kabul edildi. Biz 2017 yılının son 6 ayında zaten hızlı bir şekilde buna başlamıştık. Aynı hızla devam edecektir. Amacımız, sokak satıcısını ilimizde bırakmamaktır.Mücadelemiz etkin bir şekilde devam ediyor. Amacımız hiç sattırmamak ve sokak satıcısının Kayseri´de olmamasını sağlamaktır. Kayseri´de iyi bir mücadelemiz var. Şuanda 350´nin üzerinde uyuşturucudan tutuklu var. Türkiye genelinde 5 bin tutuklu var, bizim Kayseri´de 350 tutuklu var. Oransal olarak da oldukça fazla. Arkadaşlarımızın yoğun çalışması nedeniyle uyuşturucu satıcılarına karşı aldığımız önlemler var. Okul polisleri ve narkotimler var. Okullarımız da kamerayla donatılmış ve daha da geliştirerek okullarımızı MOBESE sistemine de kaydedeceğiz. 210 noktada 416 kamerayla ilimiz ve ilçelerimiz izlenmeye devam edilecek. Bu kameraların yapımı bitmek üzere. Bittikten sonrada her yer daha da kontrolümüz altında olacak? diye konuştu.

"KAYSERİ SOKAKLARINDA UYUŞTURUCU SATICISI KALMAYACAK?

Uyuşturucu ile mücadelede tüm önlemleri aldıklarını söyleyen Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Türkiye´nin bir uyuşturucu güzergahı üzerinde olan bir ülke olduğunu ve Kayseri´nin de güzergah da olduğunu belirtti. Kamçı, ?İlimiz güzergah üzerindedir. Biz önlemlerimizi alıyoruz Bizim hedefimiz Kayseri sokaklarında uyuşturucu satıcısı olmamasını sağlamaktır. Bu anlamda da 2017 yılı içerisinde 363 kişi tutuklandı. Biz insanların tutuklanmalarını ve hepse atılmalarını isteyen birileri değiliz. Keşke kimse kanunsuz bir şey yapmasa da cezaevleri boşalsa. Cezaevlerini doldurmakla övünüyor değiliz ama amacımız jandarma ve polis olarak uyuşturucu bizim en önemsediğimiz konulardan. Velilerimizden ?Çocuklarımızı güvenle okula gönderebilecek durumdayız´ diye geri dönüşler almaya devam ediyoruz ? dedi.

?MOR BEYİN LİSTESİNDE 185 KİŞİ VAR?

FETÖ ile mücadelenin de etkin olarak sürdüğünü kaydeden Kamçı, ?FETÖ konusunda yapılan çalışmalarda tahliyeler olabilir. Tahliye olmuş olması kişilerin beraat etmiş olduğu anlamına da gelmez. Biz güvenlik güçleri ve idare olarak görevimizi yapıp adliyeye teslim ediyoruz. Oradan sonrası yargıya ait. İster tutuklu yargılar, ister adli kontrol ile bırakır, isterse serbest bırakır, isterse de beraat ettirir. O anlamda bizim görevimiz adliyenin önüne o işi getirebilmektir. Elimizden geldiğince onu da yapmaya çalışıyoruz. Kayseri´de mor beyin listesine giren 185 civarındaydı. Onlardan bugün ki KHK ile öğretmen ağırlıklı 25 kişi göreve iade edildi. Görevden uzaklaştırılan da 5-6 tane öğretmen var. Mor beynin nasıl olduğunu biliyorsunuz. Adamların hiçbir alakası yokken bylockçu diye alındı ama gereği de yapıldı. Bylock tek başına delil sayılıyor ama bu adamların hiçbir suçu yokken bylockçu listesine girdiler. Büyükşehir belediyesinden 4 kişi var? diye konuştu.                                         

Konuşmanın ardından İl Emniyet Müdür Yardımcısı Sefa Sarıkaya, Kayseri´de 2017 yılında güvenlik kuvvetleri tarafından il genelinde alınmış olan emniyet tedbirleri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı