VALİ KAMÇI:

VALİ KAMÇI:

?KAYSERİ, İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE İLK SIRALARDA YER ALMALI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrıları sonrası harekete geçen ve işsizliğin azaltılıp, istihdamın artırılması amacıyla çalışmalara başlayan Vali Süleyman Kamçı, çağrıya destek vermelerini talep etmek üzere Organize Sanayi Bölgesi´ndeki iş adamlarıyla bir araya geldi. Vali Kamçı toplantıda yaptığı konuşmada ?Kayseri, istihdam seferberliğinde ilk sıralarda yer almalı? ifadesini kullandı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nce özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Vali Kamçı, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ile ilimiz sanayicileri iştirak etti.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Vali Kamçı, Cumhurbaşkanı´nın çalışma hayatında istihdam seferberliği konusundaki talimatları doğrultusunda, bir hafta önce ilgili kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve organize sanayi bölgesi yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade ederek ?Dünya ekonomisinin kırılgan yapısının tüm ülkelerle birlikte bizi de etkiledi. Küresel etkilerin, ekonomimizi en az düzeyde etkilemesi için imalat sanayisini geliştirmemiz gerek? değerlendirmesinde bulundu.
Vali Kamçı sözlerinin devamında 13 küçük sanayi sitesinde bulunan, yaklaşık 8 bin iş yerinde 36 bin kişinin istihdam edildiğini hatırlatıp, ilimizde bulunan 3 Organize Sanayi Bölgesi´nde faaliyet gösteren bin 134 firmada 64 bin 500 kişinin istihdam edildiğini kaydederek ?Kayseri´nin sahip olduğu sanayi alt yapısı ile memleketimize sahip çıkma noktasında, üzerine düşen desteği sağlamak için el birliği ile hareket edeceğine ve istihdam seferberliği konusunda ilk sıralarda yer alacağına inanıyorum? diye konuştu.
Toplantıda katılımcılara hitap eden bir diğer isim Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise İş Dünyası olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğine Kayserili sanayiciler olarak destek vereceklerini ifade ederek, ?Gün ekonomik kalkınma hamlelerine sarılma, sahip çıkma günüdür. Kayseri´de Sayın Valimiz öncülüğünde istihdam seferberliğini başlattık ve bu doğrultuda tüm sanayicileri bu seferberliğe katılmaya davet ediyoruz.?
Konuşmaların ardından Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan günün anısına Vali Kamçı´ya el işlemesi bir tablo hediye etti.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı