VALİ DÜZGÜN´ÜN KOLTUĞUNA 4. SINIF

VALİ DÜZGÜN´ÜN KOLTUĞUNA 4. SINIF

ÖĞRENCİSİ KAYRA UÇAN OTURDU

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak koltuğunu ilkokul 4´ncü sınıf öğrencisi Kayra Uçan´a devretti.
TOKİ Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu öğrencilerini kabul eden Vali Düzgün, tüm dünya çocuklarının yüzünde bir tebessüm olması dileği ile bayramlarını kutladı.
Öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Düzgün, ?23 Nisan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün milletin egemenliğinin yine millete ait olduğunu ifade etmesi anlamında TBMM´nin açılışının yıl dönümüdür. 23 Nisan tarihinde hem meclisin açılışını kutluyoruz hem de bu özel günün sizlere hediye edilmesi adına çocuk bayramını kutluyoruz.? dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın yalnızca Türkiye´de yaşayan çocuklar tarafından değil tüm dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlandığının altını çizen Vali Düzgün, 23 Nisan´ın yıllardan beri dünyanın dört bir tarafından gelen çocukların birlik, beraberlik duygusuyla kaynaşma içerisinde, kendi kültürlerini aktararak ve burada da Türk kültürünü tanıyarak uluslararası bir bayrama dönüştüğünü ifade etti.
Bir gelenek olarak 23 Nisan törenlerinde koltuklarını geleceğin yöneticileri olacak olan çocuklara devrettiklerini hatırlatan Vali Düzgün, koltuğunu temsili olarak Kayra Uçan´a teslim etti.
?Bizleri bugünün küçükleri yarının büyükleri olarak gören Sayın Valim ve siz büyüklerimize bize bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarım ve tüm çocukları temsilen bulunduğum bu makamda olmaktan gurur duyuyorum. Güzel ülkemdeki tüm çocukları ve dünya çocuklarının bayramını kutluyor, herkese sevgilerimi sunuyorum. ? diyerek Valilik koltuğuna oturan 23 Nisan Valisi Kayra Uçan´ın ilk başlarda heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı.
Vali Düzgün´ün, ?Kayra Hanım, Vali olarak istekleriniz nelerdir?´ sorusuna, 23 Nisan Valisi Uçan ?Okul giriş ve çıkışlarında trafik akışını sağlayacak güvenlik görevlilerin olmasını istiyorum? diyerek Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile telefon görüşmesi yaparak konu ile ilgili talimat verdi.
23 Nisan Valisi Uçan´ın talimatının ardından TOKİ Levent Çetinkaya İlkokulu´na bir polis görevlendirilerek öğrenci giriş ve çıkışlarında görev yapmaya başladı.
Vali Uçan, Vali olarak 23 Nisan´da tüm çocuklara eğlence parklarının ve ulaşımın ücretsiz olması ile ilgili talimatını da Büyükşehir Belediyesi yetkililerine iletti.

VALİ OLMASAYDINIZ NE OLMAK İSTERDİNİZ?
Valilik makamına 23 Nisan dolayısıyla gelen çocukların sormuş oldukları soruları da tek tek cevaplayan Vali Düzgün, bir öğrencinin ?Vali olmasaydınız hangi mesleği seçmek isterdiniz?? sorusu üzerine, ?Şuan hayalim olan mesleği yapıyorum? diyerek, şöyle devam etti:
?Lise çağındayken mülki idare mesleğini seçmeyi düşünmüştüm. Öncelikle liseden beri hayal ettiğim mesleğe ulaştım. Ama öğretmenlik mesleğini de isteyebilirdim. Sizin gibi pırıl pırıl gençlerin yetiştirilmesi noktasında öğretmenlerimize çok önemli görevler düşmektedir. Dolayısıyla öğretmenliğin kutsal meslekler arasında başta geldiğini düşünüyorum.?
Çocuklar ile bir süre daha sohbet eden Vali Düzgün, günün anısına çocuklara ?Okul Eğitim Seti? verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ziyarette Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı ile Okul Müdürü Hasan Karakaya ve Sınıf Öğretmeni Şengül Altuner de hazır bulundu.
CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNE DAVET EDİLEN
ÖĞRENCİLER VALİ DÜZGÜN´Ü ZİYARET ETTİ
Vali Orhan Düzgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın davetlisi olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi´ne davet edilen öğrenciler Nurettin Tarık Mut, Rümeysa Mut ve Hacı Efe Akdağ´ı makamında kabul etti.
Çocuklarla ile yapacakları 2 günlük Ankara ziyaretleri hakkında konuşan Vali Düzgün, ?Kayseri´yi bu özel bayramınızda temsil edeceksiniz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu ile görüşme fırsatı bulacaksınız. Sizin için bu ziyaret çok güzel bir fırsat ve önemli bir tecrübe olacak.? dedi.
Vali Düzgün bir süre daha sohbet ettiği çocuklara ?Okul Eğitim Seti? hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.



Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da