VALİ DÜZGÜN, İFTAR SOFRASINDA BU KEZ TOPLUMUN

VALİ DÜZGÜN, İFTAR SOFRASINDA BU KEZ TOPLUMUN

DEĞİŞİK KESİMLERİNDEN VATANDAŞLAR İLE BİR ARAYA GELDİ

Vali Orhan Düzgün´ün iftar sofrasının konukları bu kez toplumun değişik kesimlerinden vatandaşlar ile Suriye, Irak, Nijerya, Gambiya, Doğu Türkistan ve Türkmenistan gibi farklı ülkelerden Kayseri´de ikamet eden misafirlerdi.
Talas Valilik Konukevi´nde misafirlerini eşi Gül Düzgün ile birlikte karşılayan Vali Düzgün´e, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Kayseri Defterdarı Mehmet Özefe, İl Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Kayacan ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri eşleri ile birlikte eşlik etti.
Vali Düzgün, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, misafirlerine, iftar hazzını birlikte yaşamaya imkân sağladıkları için teşekkür ederek, Ramazan ayının kalan günlerini huzur ve sükûn içerisinde geçirmeleri temennisinde bulundu.
Ramazan ayının varlıkla yokluk arasındaki imtihanın en güzel şekilde yaşandığı zamanlardan birisi olduğunu belirten Vali Düzgün, komşu ülkelerde ve dünyanın dört bir tarafında Ramazan ayını huzur ve sükûnet içerisinde geçiremeyen Müslümanlara da değinerek şu şekilde devam etti:
?Komşu ülkelerimizde ve dünyanın dört bir tarafında yaşanan sıkıntılar sebebiyle oruç tutmak isteyip de orucunu tutamayan Müslümanların da inşallah kısa süre içerisinde huzur ve sükûna ulaşmasını, oralarda da inşallah rahatlıkla evlerinin ışığı yanarken sahura kalkabilmelerini, evlerinin musluklarından akan suyla bulaşıklarını yıkayabilmelerinin nasip olmasını diliyorum. Belki bugün bizim normal hayatta çok rutin olarak gördüğümüz bazı ihtiyaçlarımızın oralarda ne kadar önemli olduğunu görüyoruz, duyuyoruz ve onlarla beraber sohbet ettiğimiz zaman hissediyoruz. Oruç aslında bütün Müslümanlara bunu hissettirebilmek, varlık sahibi olan kişilerin yokluk içinde olanları anlayabilmesi için getirilmiş ilahi bir emirdir.?
Ramazan Ayı´nın ibadet ayı olmasının yanında bir yaşam kültürü olduğunu da ifade eden Vali Düzgün, iftarı, sahuru ve teravihi ile, komşuluk ilişkileriyle, aynı sofra etrafında farklı kimselerin toplanmasıyla, insanların birbirini anlaması için Ramazan ayının bir fırsat olduğunu dile getirdi.
Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün´ün masaları gezerek misafirlerle sohbet ettiği iftar yemeğinde çocuklara da günün anısına hediyeler verildi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi