VALİ DÜZGÜN:

VALİ DÜZGÜN:

?AHİLİĞİN DOĞDUĞU TOPRAKLAR BU TOPRAKLARDIR?

Ahi Teşkilatı´nın yeşerdiği Kayseri´de, Ahilik Haftası kutlamaları başladı.
Haftanın başlaması dolayısıyla Atatürk Anıtı´na çelenk sunan Kayseri Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç ve beraberindeki meslek odaları başkanları, Vali Orhan Düzgün´ü ziyaret etti.
Vali Düzgün, kabulde, Kayseri´deki esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası´nı kutlayarak, Ahilik Teşkilatı´nın yeşerdiği Kayseri´de Ahilik ruhunun yaşatılmasının son derece önemli olduğunu belirtti.
Ahiliğin doğduğu, prensiplerinin yeşerdiği toprakların bu topraklar olduğunu hatırlatan Vali Düzgün, ?Erzurum´dan Kayseri´ye gelip buraya yerleşen, Kayseri´de evlenen Ahi Evran ve eşi Fatma Bacı´nın oluşturduğu prensipler ve ilkeler yüzlerce yıldır geçerliliğini kaybetmeden devam ettiriliyor? dedi.
Sadece esnaf ve sanatkârlara değil bütün iş dünyasına Ahi Evran´ın getirdiği prensipler ve ilkelerin ışık tutmaya devam ettiğini belirten Vali Düzgün, sözlerine şöyle devam etti:
?Ahilik, dünya işleri ile ahiret işlerinin, güzel ahlakla ticaretin birleştirildiği çok güzel bir müessese. Ticaret yaparken aynı zamanda iş ahlakından da ödün vermeden hem üreticiyi hem de tüketici haklarını koruyacak şekilde oluşturulmuş çok güzel bir sistem. Bu sistemi yaşattığımız sürece hem esnaf ve sanatkârlar arasındaki birlik ve dayanışma devam edecek hem de tüketicilerin aldanma ve aldatılma konusunda şüpheleri olmayacaktır.?
Ahi Evran´ın ustanın çırağına nasihati olarak isimlendiren güzel emirleri olduğunu belirten Vali Düzgün, ?Harama bakma, haram yeme, haram içme, doğru, sabırlı ve dayanıklı ol. Yalan söyleme, büyüklerinden önce söze başlama, kimseyi kandırma, kanaatkâr ol, dünya malına tamah etme, yanlış ölçme, eksik tartma, kuvvetli ve üstün durumdayken affedici, hiddetliyken yumuşak davranmasını bil, kendin muhtaç iken bile başkalarına verecek kadar cömert ol.? ilkelerini okuyarak ahilik nasihatlerine dikkat çekti.
Bu ilkelerin sadece ticaret hayatında değil, toplum hayatında hatta komşuluk, aile ve aile bireylerinin birbirleri ile arasındaki ilişkilerin düzene sokulmasında da hayati ilkeler olduğunu kaydeden Vali Düzgün, bu ilkeleri hem çıraklarımıza hem de gençliğimize öğretebildiğimiz sürece huzurlu ve mutlu bir toplum ve gelişmiş bir ekonomiye sahip olunacağını belirtti.
KESOB Başkanı Ahmet Övüç ise, kendilerini kabul ettiği için Vali Düzgün´e teşekkür ederek, hafta boyunca Ahilik kültürü hakkında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini anlattı.
Ahilik Haftası kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette KESOB´a bağlı oda başkanları ile Ticaret İl Müdürü Alaaddin Fırat da hazır bulundu.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı