VALİ DÜZGÜN, EMNİYET VE ASAYİŞ OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ?

VALİ DÜZGÜN, EMNİYET VE ASAYİŞ OLAYLARINI DEĞERLENDİRDİ?

İl Emniyet Müdürlüğü´nün çalışmaları sonucu son 1 ayda yaklaşık 38 kilo esrar maddesi ile...

   Vali Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü´nün çalışmaları sonucu son 1 ayda yaklaşık 38 kilo esrar maddesi ile birlikte çok sayıda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini, 161 bin 72 paket gümrük kaçağı sigara, 43 parça tarihi eser ve 250 litre kaçak akaryakıta el konulduğunu açıkladı.
Vali Orhan Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik yaptığı değerlendirmede, alınan tedbirler ve yapılan çalışmalarla birlikte iyi sonuçlar alındığını, huzur ve güveni bozacak kişi ve olaylara karşı etkili bir mücadele verildiği belirtti.
Kentte, 15 Eylül 2015 - 15 Ekim 2015 tarihleri arasında 93 ayrı olayda, 38 kilo eroin, 2 kilo 500 gram kubar esrar, 171 gram metamfetamin, 57 gram sentetik kannobinoid bonzai maddesi ve çok sayıda ecstasy ele geçirildiğini kaydeden Vali Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, ´´Sigara kaçakçılığı, akaryakıt kaçakçılığı ve tarihi eser kaçakçılığı suçundan 40 olayda 55 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyonlar sonucunda; 161 bin 072 paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara, 43 parça tarihi eser ve 250 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir´´ diye konuştu?
Trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü de ifade eden Vali Düzgün, trafik alanındaki çalışmaları şöyle özetledi: ?Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince ilimizde yapılan uygulamalarda, 28 bin 777 araç kontrol edilmiş, eksikliği görülen 7 bin 508 araç sürücüsüne trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiş, alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 62 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, 233 araç çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir. Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde; 3 adet ölümlü, 261 adet yaralanmalı ve 312 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 576 adet trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda, 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 466 vatandaşımız yaralanmıştır. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde ise 22 bin 657 araç kontrol edilmiş, eksiği veya kural ihlali tespit edilen 65 bin 837 trafik idari para cezası karar tutanağı tanzim edilmiş, Alkollü araç kullanmaktan ve 100 Ceza Puanını doldurmaktan 8 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulmuş, 218 araç çeşitli suçlardan trafikten men edilmiştir. Sorumluluk alanında, belirtilen dönem içerisinde; 3 adet ölümlü, 44 adet yaralanmalı ve 46 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 93 adet trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda, 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş 143 vatandaşımız yaralanmıştır.?
Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan uygulamalar sonucu ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 18 çocuğun ailesine, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen ?Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün? ihlali fiilinden işlem yapılarak adli makamlara sevk edildiğini belirten Vali Düzgün, ?15-18 yaş aralığındaki 30 çocuğa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinde cezai işlem uygulanmış ayrıca 17 yabancı uyruklu çocuk hakkında gerekli işlemler yapılmıştır. Çocuklarımızın geleceğini teminat altına almak, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak, eğitimlerini devam ettirmek için kamuoyunu rahatsız eden dilenciliği önleme çalışmaları devam etmektedir. İl merkezinde bulunan 50 internet salonu denetlenmiş; 1 internet salonuna yanında veli veya vasisi bulunmadan 12 yaşından küçük çocuğa oyun oynattığı gerekçesiyle tutanak tanzim edilerek ilgili Kaymakamlığa gönderilmiştir? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri´nin huzurlu ve güvenli bir şehir olma yönünde hızla mesafe kat ettiğini ifade eden Vali Düzgün, bu ortamın sağlanmasında ve Kayseri´nin daha yaşanılabilir bir şehir haline gelmesinde emeği geçen tüm Emniyet Teşkilatı mensuplarına ve sağduyulu vatandaşlara teşekkür etti.

 



Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı

Çalıntı otomobilden uyuşturucu ele geçirildi